TESK'ten Açıklama: Kantinci Esnafı Zor Durumda, Esnafın Mağduriyeti Giderilmeli

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüz yüze eğitime başlanılmasına rağmen kapalı tutulan işletmelerin sahiplerinin sıkıntılarla baş başa olduğunu söyledi.

TESK'ten Açıklama: Kantinci Esnafı Zor Durumda, Esnafın Mağduriyeti Giderilmeli

Kırtasiyeciler, kantinci esnafı gibi bir çok esnafın yüz yüze eğitim sürecinin kısıtlı olarak başlatılmasından dolayı mağduriyetlerinin arttığını belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için doğrudan nakit destek sağlanması gerektiğini söyledi.

Kantinci esnafının birikmiş iş yeri, ev kirası, elektrik, su, ısınma, vergi ve işçi ücreti sıkıntıları bulunduğuna vurgu yapan TESK Genel Başkanı, "Kantinci esnafımız birikmiş iş yeri ve ev kirasını, elektrik, su, ısınma, vergi ve işçi ücreti, Bağ-Kur, SGK ve diğer borçlarını ödeyemez duruma geldi. Servisçi esnafımız kontak açmadığı araçları için sigortasını, vergisini, muayenesini, Bağ-Kur ve SSK ödemelerini yapamıyor. Yaş sınırından dolayı araçlarını yenileyen servisçi esnafı iş yapamadığı için kredi borcunu ödeyemiyor. Öte yandan kırtasiyeci esnafımızın da satışları çok büyük ölçüde azaldı. Aylardır okulların açılmasını bekleyen esnafımız yüz yüze eğitimin kısmen başlamasıyla rahatlayamadı. Esnafın mağduriyetinin önlenmesi, pandemi sürecinde iş yapamadıkları dönem için devlet desteği sağlanmalı. Okullar tam anlamıyla açılıp esnafın işleri eskiye dönene kadar esnafa nakdi destek sağlanmalı" dedi.