TESK Başkanı Palandöken'den Çağrı! "Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında İndirim Yapılmalı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hayat Eve Sığar" sloganıyla vatandaşların evde kaldığını fakat bu süreçte evde kalmanın maliyetlerinin arttığını belirterek faturalarda indirim çağrısında bulundu.

TESK Başkanı Palandöken'den Çağrı! "Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında İndirim Yapılmalı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs salgınından dolayı vatandaşların uzun süredir evde kaldıklarını ve bu yüzden evde yaşam maliyetlerinde artış görüldüğünü belirterek, elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim yapılması, TRT payı , Elektrik Tüketim Vergisi ve Enerji fonunda indirime gidilmesi çağrısında bulundu.  

Konuya dair yazılı açıklama yayımlayan TESK Genle Başkanı, "Evde Kalmakla Giderler Artmaya Başladı" ifadelerini kullanarak, "Evde kalmakla giderler artmaya başladı. Son dönemde gelen elektrik ve doğal gaz faturaları aile bütçelerini oldukça sarsıyor. Bu dönemde iş yeri kapanan esnaf iş yerinin kirasını ödeyemezken, işten çıkarılan on binlerce insan geçim derdinde iken gelen faturalar insanlarımızı kara kara düşündürüyor. Enerji fonu, TRT payı ve elektrik tüketim vergilerinde indirime gidilmeli" değerlendirmesinde bulundu.