Temel İhtiyaç Kredisi Başvurusunda Yeni Gelişme: Sonuçlar Açıklandı (Ziraat - Vakıf - Halkbank)

10 bin TL temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusu için yeni gelişme. Bankalar, temel ihtiyaç desteği kredisinde yeni başvuru sonuçlarını açıklamaya başladı.

Temel İhtiyaç Kredisi Başvurusunda Yeni Gelişme: Sonuçlar Açıklandı (Ziraat - Vakıf - Halkbank)

10 bin TL Temel İhtiyaç Kredisi 'nde yeni sonuçlar açıklandı.

Koronavirüs günlerinde devlet harekete geçti ve kamu bankaları ile kamu bankalarının katılım bankaları aracılığıyla vatandaşlara 10 bin TL 'ye kadar temel ihtiyaç desteği kredisi vermeye başladı. 1 Nisan 2020 günü başlayan temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusu devam ederken edinilen son dakika bilgilerine göre yeni sonuçların açıklandığına yer verildi.

BAŞVURU İÇİN TEK ŞART

3, 5, 7,5 ve 10 bin TL  düşük faizli kredi için açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , başvuru yapacaklarda aranacak tek şartın 5 bin TL gelir sınırı olduğunu söyledi. 5 bin TL 'nin altında geliri olan her haneye temel ihtiyaç kredisi desteği verileceği açıklandı. 

BAŞVURULARDA SORUN ÇIKIYOR

Kamubulteni.com 'a ulaşan binlerce kişi, başvuru sonrası bazı sorunlar yaşadığını söyledi. 10 bin TL, 7.5 TL ya da 5 bin TL 'ye başvuru yaptığını ifade eden vatandaşlar, kendisine 3 bin TL kredi çıktığını söyledi. Korona salgını nedeniyle zor günler geçiren , kirasını veremeyen , temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar , bu sorunun çözülmesini istiyor. Siz de mağduriyet ve taleplerinizi bize iletmek için TIKLAYIN

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

10 bin TL temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusu , Ziraat , Ziraat Katılım, Vakıf , Vakıf Katılım ve Halkbank internet siteleri üzerinden yapılmaya devam ediliyor. 

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANMAYA DEVAM EDİYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre bayram günü temel ihtiyaç desteği kredisinde yen i sonuçların açıklandığı öğrenildi. Sonuçlar , başvuru yapanların telefonlarına kısa mesaj ile bildirilirken , aşağıdaki internet adreslerden de başvuru sonucu sorgulanabiliyor.

Ziraat Bankası sorgulama ekranı:

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi-kullandirim

Halkbank sorgulama ekranı:

https://www.halkbank.com.tr/21546-bireysel_temel_ihtiyac_destek_kredisi_

Vakıfbank sorgulama ekranı 

https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/gunlukfinans/SubesizDestekKredisiBasvuruSorgulama/BasvuruBilgileri.aspx

Başvuru yaptığınız bankaya ait linki kopyalayıp yeni sekmede açın ve açılan sayfada bilgilerinizi girerek sonucunuzu, başvurunuzda son durumu öğrenebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA