Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Açıklaması Geldi: Ret Cevabı , 3 Bin TL Alanlar, Sicili Bozuk Olanlar ve Sonucu Açıklanmayanlar Dikkat

Son dakika haberi: Temel İhtiyaç Desteği Kredisine başvuru yapan, 3 bin TL alan, sonucu henüz açıklanmayan, ret cevabı alan vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi.

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Açıklaması Geldi: Ret Cevabı , 3 Bin TL Alanlar, Sicili Bozuk Olanlar ve Sonucu Açıklanmayanlar Dikkat

10 bin TL temel ihtiyaç kredisi başvurusu yapanlar dikkat.

10 bin TL temel ihtiyaç desteği kredisine başvuru yapıp 3 bin , 5 bin TL alanlar ve henüz başvurusu sonuçlanmamış olan vatandaşlar ile başvuru yapan ve kredisini çeken vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bir televizyon kanalında geçtiğimiz gün konuşan Fatih Polat, 10 bin TL temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusu hakkında önemli uyarılarda bulundu.

3 BİN TL ÇIKANLAR VE RET CEVABI ALANLAR DİKKAT...

3-5-7,5-10 bin TL  temel ihtiyaç desteği kredisine başvuru yapan , ancak bankada ret cevabı alan on binlerce kişi var. Takipte borcu olanlar, icralık olanlar ve kredi notu düşük olan vatandaşlar , temel ihtiyaç destaği alamadı. Bu konuda açıklama yapan Polat, ret cevabı alan vatandaşların kamu denetçiliği kurumuna müracaat etmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Polat, 10 bin TL krediye başvuru yaptığı halde 3 bin,  5 bin TL gibi rakamlar çıkan vatandaşların da Kamu Denetçiliği Kurumuna müracaat etmesi gerektiğini ifade etti. 

Polat, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Hazine Maliye Bakanımız bu krediyi açıklarken ne dedi. Vatandaşa gereken yapılacaktır denildi. Bankaların sayın devlet büyüklerinin söylediklerini yerine getirmesi gerekiyor. Çünkü vatandaş zor durumda. Sıkıntılı dönemi devlet millet el ele vererek atlatmaya çalışıyor."

YÜZDE 85 'İ DEVLET GARANTİSİNDE

Temel ihtiyaç desteği kredisinin yüzde 85 'i devlet garantisinde. Yani siz ödeyemezseniz, paranız olmazsa, devlet onun 8500 TL 'sini bankaya ödeyecek.

Şu anda bankaların bu krediyi vermeme bahanesi olamaz.

TEK BİR ŞART VAR

Bu kredi için tek başvuru şartı var. Hane gelirinin 5 bin TL 'nin altında olması. 

SİCİLİ BOZUK OLANLAR

Polat, "Sicili bozuk olabilir. Sayın Bakanımız söyledi Yok böyle bir şey. Bunun dışındaki uygulamalar keyfi bir şey."

İşte o açıklama:

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ BAŞVURUSU

Ziraat Bankası temel ihtiyaç desteği başvuru linki:

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi-kullandirim

Halkbank temel ihtiyaç kredisi başvuru linki:

https://sube.halkbank.com.tr/InternetBankingHost/CreditAppealNonBanking

Vakıfbank temel ihtiyaç desteği kredisi başvuru linki:

https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/gunlukfinans/Subesiz2/DestekKredisiBasvuru.aspx

Linkleri kopyalayın ve yeni sekmede açarak başvurunuzu yapın.