TBMM'nin Seçime Kadarki Gündeminde Mahkumlara Af-EYT-3600 Ek Gösterge-Askerlik-Nafaka Var mı?

TBMM 'nin seçimlere kadar olan gündemi açıklandı. Sözcü 'de yer alan haberde Genel Kurul 'un 23 Haziran günü yapılacak seçimlere kadar yürürlüğe koyacağı kanunlara yer verildi. Peki bu TBMM'nin gündeminde mahkumlara af, eyt, ek gösterge, yeni askerlik sistemi, nafaka gibi konular var mı? İşte detaylar ve TBMM 'nin seçime kadarki gündemi.

TBMM'nin Seçime Kadarki Gündeminde Mahkumlara Af-EYT-3600 Ek Gösterge-Askerlik-Nafaka Var mı?

TBMM'nin seçim öncesi gündemi belli oldu.

TBMM Genel Kurulu seçimlere kadar çalışmasına devam edecek. Milyonlarca vatandaşın büyük merakla beklediği yasa teklifleri TBMM Genel Kurulu 'na beklerken vatandaşlar hangi yasanın seçimlerden önce  çıkacağını , hangi yasaların seçimlerden sonraya bırakılacağını araştırmaya başladı. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Milyonlarca genç yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesini bekliyor. Geçtiğimiz hafta komsiyondan geçen ve TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilen yeni askerlik kanununun bugün TBMM Genel Kurulu 'na gelmesi bekleniyor. Bugün başlayacak görüşmelerin ne zaman bitecei bilinmiyor. Yapılan son açıklamalarda yeni askerlik sisteminin bayramdan önce genel kuruldan geçeceği ve yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

KÖPRÜ CEZALARI

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde geçişi yasak olan binlerce araç sahibi araçlarının değerinden fazla cezalarla karşı karşıya kalmıştı. Bu cezaların affedilmesi için kanun teklifinin de 23 Haziran seçimlerine kadar genel kuruldan geçmesi bekleniyor.

HURDA ARAÇ TEŞVİĞİ

16 ve daha büyük yaştaki otomobil, panelvan, otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet, TIR çekicisi gibi araçların trafikten ihraç edilmesi veya hurdaya çıkarılmasına bağlı olarak yeni araç alımında 15 bin liraya kadar ÖTV indirimi yapılması meselesinin de seçimlerden önce meclisten geçmesi bekleniyor.

EK GÖSTERGE

1 milyondan fazla kamu personelinin büyük bir merakla beklediği 3600 ek gösterge meselesi 23 Haziran seçimlerinden sonrasına kaldı.

MAHKUMLARA AF

On binlerce mahkum ve mahkum yakınının büyük merakla beklediği ceza indirimi için MHP' nin kanun teklifi hala komisyonda. MHP 'li Cemal Enginyurt yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ceza İndirimi teklifini MHP Meclise sundu.1 yıldır beklenti had safhaya çıktı,umutlar karamsarlığa dönüyor. Oy için değil,Toplumun büyük bir beklentisini gidermek ve cezaevlerini rahatlatmak adına,CEZA İNDİRİMİ kaçınılmaz olmuştur. MHP 'nin teklifi hemen çıkmalıdır. Umutlar sönmesin."

TBMM 'nin seçime kadar mesaisinde şimdilik ceza indirimi meselesi yok. Ancak 30 Mayıs günü açıklanacak Yargır reformu belgelerinde örtülü af geleceği belirtiliyor.

NAFAKA

Süresiz nafaka hakkında Bakan Gül geçtiğimiz gün "Süresiz nafaka gerçekten adil değil. Nafakada alt ve üst sınır ne olacak, hakim hangi kriterlere göre karar verecek çalışıyoruz. temel hassasiyetimiz taraflardan birine yeni mağduriyet alanı oluşturmamak" dedi.

Nafaka meselesinin de seçimlerden sonra genel kurula gelmesi bekleniyor.

EYT GÜNDEMDE YOK

Emeklilikte yaşa takılanlar meselesini Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün kapatmıştı. Ancak Binali Yıldırım , yaptığı açıklamada bir çalışmalarının olduğunu ifade etmişti. 

TBMM 'nin ise şimdiki gündeminde EYT meselsi yok.

KANUN TEKLİFLERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN