Taşeron Tediye Ödemeleri TBMM'de

Taşeron işçilere ilave tediye ödemeleri hakkında son dakika açıklaması TBMM'de geldi. Tediye alamayan işçilerin de alması için konu gündeme alındı.

Taşeron Tediye Ödemeleri TBMM'de

Taşeron işçilere ilave tediye TBMM gündeminde.

CHP 27. dönem İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, 2 Nisan 'da yayımlanan KHK ile  kadroya geçirilen işçilerden belediye ve özel idareler bünyesinde faaliyet göstermekte olan şirketlere geçen işçilerin ilave tediye alamamalarını TBMM gündemine taşıdı.

Bilindiği üzere taşeron işçiler 2 Nisan 'dan itibaren kadroya geçti. Kadroya geçen taşeron işçilerine, kamu işçilerinde olduğu gibi yılda 52  ilave tediye ödemesi yapılıyor. Tediyelerin ilk taksidi geçtiğimiz aylarda yattı. Tediyelerin son taksit ödemesi de 7 Aralık günü verilecek. Ancak tediye ödemeleri belediye şirketleri bünyesinde çalışan işçileri kapsayamıyor. Onlar da kadroya geçmesine rağmen ilave tediye alamıyorlar.

YARGI KARARLARI VAR

İşçilerin ikramiye hakkı üzerinden bölündüğünüMeclise taşıyan CHP'li Aydoğan, iktidarın geçmiş yıllarda bu konuda verilmiş yargı kararlarına değinerek ilave tediyede belediye ve özel idarelerde şirketlere geçen işçilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Aydoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği üzere, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle, taşeron işçi olarak çalışan işçiler, 4/D işçi kadrolarına atandılar, belediyelerde ve özel idarelerde taşeron firmada işçi olarak çalışanlar ise, ilgili belediyelerin ve özel idare müdürlüklerinin kurdukları şirketlerde istihdam edildiler.

Direkt 4/D işçi kadrosuna atanan kişiler ilave tediye ikramiye hakkından faydalanırken, belediye şirketlerine geçenler bu haktan faydalanamıyor. Yargıtayın bu işçilere ilişkin olumlu kararına rağmen, Maliye Bakanlığı İçişleri Bakanlığına yazdığı olumsuz yazıyla bunu engelliyor.

Toplumun tüm kesimlerini bölen iktidar, işçileri de ikramiye hakkı üzerinden bir kez daha bölmüş oluyor. İlave tediye hakkından mahrum bırakılan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için iktidarı yargı kararlarına uymaya çağırıyorum."

Siz de tediye ödemeleri hakkındaki talep ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yapabilirsiniz.

KAMU İŞÇİLERİ İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER VE İŞÇİ HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara
Kaynak: Sgkrehberi