Taşeron-3600 Ek Gösterge-Af-EYT'de Son Gelişmeler

Son dakika: 3600 ek gösterge, taşeron, mahkumlara af, emeklilikte yaşa takılanlar, nafaka düzenlemesinde son durum nedir? Düzenlemeler ne zaman meclise gelecek? İşte son bilgiler.

Taşeron-3600 Ek Gösterge-Af-EYT'de Son Gelişmeler

Taşeron, ek gösterge, af, EYT ve nafaka düzenlemesinde son durum.

Milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği mahkumlara af, taşeron sorunu, 3600 ek gösterge meselesi, af, nafaka ve hal yasası için son gelişmeler merak ediliyor. Biz de Kamubulteni.com olarak haberimizde, bu konularda yaşanan son gelişmelere yer verdik.

MECLİS TATİLDE

TBMM Genel Kurulu Temmuz ayınının sonunda tatile girdi. Meclis 1 Ekim 2019 tarihine kadar kapalı olacak. 1 Ekim günü yaılacak açılış ile TBMM yeni yıla başlayacak.

Meclis tatilde ama komisyonlar tatil süresi boyunca çalışmalarını sürdürdü. Komisyonlar çalışmalarını tamamlayınca meclis genel kurulunun toplanması beklenecek. Genel Kurul , taşeron, af, EYT, mahkumlara af, ek gösterge ve nafaka düzenlemelerinin komisyondan geçmesi sonrası bu yasa tekliflerini gündemine alacak.

Af-EYT-Taşeron-Ek Gösterge bekleyenler bu sayfada >>  TIKLA KATIL

TAŞERON MESELESİ

2019 yılında kadro alamayan KİT taşeronlarının kadroya alınacağ bildirilmişti. Ancak bu konuda hala bir somut adım atılmadı. Öte yandan kadroya geçen taşeron işçilerin maaş ile diğer haklarında bir düzenleme de yapılmadı.

Meclisin açılması ile birlikte taşeron konusunda son durum belli olacak.

3600 EK GÖSTERGE ZAMMMI

Polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenlerin ek gösterge zammı için geçtiğimiz yıl başlayan bekleyiş devam ediyor. 24 Haziran seçimleri öncesi müjde olarak verilen ek göstergenin TBMM 1 Ekim günü açılınca gündeme gelmesi bekleniyor.

MAHKUMLARA AF

Mahkumlara af olarak kamuoyuna bilinen ceza indirimi düzenlemesini kapsamına alan yargı reformu Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek. Meclis tatile girmemiş olsa şimdiye yürürlüğe girmiş olması gereken paket, 1 Ekim günü meclis genel kurulun toplanması ile birlikte ilk gündem maddelerinden olacak.

Yargı reformu kapsamında nafaka meselsei de değişecek.

EYT

Yüz binlerce kişi ile ailesi , emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin çözümü için bekliyor. Prim şartını tamamlamalarına rağmen yaş şartına takılan EYT'ler düzenleme bekliyor. Ancak TBMM 'de yaşa takılanlar konusunda bir gelişme yok. 

MECLİS AÇILDIĞINDA VE TAŞERON-AF-EYT-EK GÖSTERGE HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN