TAHMİN DEĞİŞTİ: Beklenen Altın Fiyatları Tahmini Yayımlandı Gram Çeyrek Altın Hareketlendi

Son dakika haberi: Altın fiyatları için beklenen tahminler yayımlandı. Tahminlerin yayımlanması ile altın fiyatlarında hareketlilik başladı. İşte piyasalarda son durum ve güncel altın fiyatları , altın tahminleri ile yorumları.

TAHMİN DEĞİŞTİ: Beklenen Altın Fiyatları Tahmini Yayımlandı Gram Çeyrek Altın Hareketlendi

Son dakika : Altın fiyatlarında yeni tahmin.

Son dönemlerin en hareketli yatırım araçlarından olan altın fiyatları ile ilgili yeni tahmin yayımlandı. Yayımlanan tahminde yeni rekorların yolda olduğuna yer verildi. 

Dünya Gazetesi 'nde yer alan habere göre Kuyumcular, altında gram fiyatının 500 TL sınırını geçtiğini, corona aşısının bulunmaması, bir süre daha gecikmesi durumunda çıkışın hızlanacağını ve rekor seviyelerin yeniden geleceğini söyledi. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Önceki gün 454 TL seviyesine kadar düşen gram altın , bugün sabah saatlerinden itibaren yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın düne göre 5 TL değer kazandı ve 459 TL seviyesine kadar yükseldi. 

Çeyrek altın fiyatı ise 740 TL seviyesine çıktı. 

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Altın aşı müjdeleriyle bir müddet gevşedi. Ancak ikinci dalga korkusu var. Bu da altını yükseltecek. Biz en yüksek gram altında 515 TL'yi gördük. Şu anda 600 lira beklentileri hakim" 

ALTIN FİYATLARI YORUMLARI

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar, yüksek enflasyon toleransı ve düşük faizlerin ABD reel faizlerinin orta ila uzun vadede düşmesine neden olabileceğini ve bunun da altını destekleyici olacağını söyleyerek "Ancak enflasyon baskılarının artması durumunda Fed'in harekete de geçeceği gerçeği, ABD'nin 10 yıllık enflasyon beklentilerinin ne kadar yükseğe çıkabileceğine ilişkin kuşkuları artırıyor" dedi ve "Mart ayından bu yana 10 yıllık ABD enflasyon beklentilerinde görülen neredeyse V şeklindeki sıçrama durma riski taşıyor," dedi ve "Bu altın için negatif bir faktör ve muhtemelen Fed'in enflasyona tolerans yorumlarına ağır basabilir, zira altın piyasaları Powell'ın enflasyonun çok artmasına izin vermesini beklemiyor" dedi.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya, "Altın boğaları ilk başta ortalama yüzde 2 enflasyon hedefi duyurusunu coşkuyla karşıladı, ancak ardından, enflasyonun hedef üzerine yükselmesinin ılımlı olabileceğinin açıklanması ile birlikte piyasa, hızlı bir şekilde aşağı döndü," dedi ve "Rekor uzunluktaki büyüme döneminin enflasyonu istenilen noktaya yükseltememesinin ardından, Wall Street Fed'in gerçekten, ekonomi koronavirüsü aşsa bile, yakın bir zamanda enflasyonu göreceğinden kuşkulu" şeklinde görüş bildirdi.