S&P'den Beklenen Türkiye Ekonomisi Açıklaması Geldi (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: S&P 'den Türkiye açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Türkiye 'nin 'B+' olan kredi not görünümünü 'Durağan' olduğuna yer verildi.

S&P'den Beklenen Türkiye Ekonomisi Açıklaması Geldi (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

S&P 'den Türkiye açıklaması.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors Türkiye hakkında bir son dakika açıklaması yaptı. Piyasaların merakla beklediği açıklama gece saatlerinde geldi.

S&P tarafından yapılan açıklamada Türkiye 'nin 'B+' olan kredi not görünümünü 'Durağan' olarak açıkladı. Kuruluştan yapılan son dakika açıklamasında, "Türkiye'nin bu yıl yüzde 0,5 daralmasını, gelecek yıl yüzde 3 civarında büyümesini bekleniyor. Türkiye'nin mali durumunu zayıflatma potansiyeli olan bir sistemik bankacılık sıkıntısı olasılığını görürsek, not düşürebiliriz" ifadelerine yer verildi. 

KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

S&P, geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye hakkında flaş bir değerlendirme yaptı. S&P tarafından yapılan değerlendirme açıklamasında, Türkiye'nin kredi notunu "B+", görünümünü "durağan" olarak teyit etmişti

S&P geçtiğimiz yıl ağustos ayında Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürmüş, not görünümünü ise "durağan" olarak teyit etmişti. Söz konusu kredi notu 'yatırım yapılabilir' seviyenin 3 kademe altını ifade ediyor.

S&P 'nin yanı sıra Moody's ve Fitch de Türkiye 'nin kredi notunu indirmişti.

DÖVİZ KURLARI VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

S&P 'nin açıklaması piyasalar kapandıktan sonra geldi. Hafta sonu tatili olduğu için piyasalar kapalı ve S&P 'nin açıklamasının piyasalara etkisi henüz görülmedi. S&P 'nin açıklamasının piyasalara etkisi 5 Ağustos 2019 günü piyasaların açılması ile görülecek.

Dolar kuru haftayı 5,5602 TL seviyesinden kapattı.

Euro kuru ise haftayı 6,2031 TL seviyesinden kapattı.

Gram altın 257.43 TL.

Çeyrek altın 411 TL' ye alınırken 421 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını ise 1.695 TL 'ye alınıp 1.715  TL 'ye satılıyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA