Son Dakika: Yapılandırma Bekleyenler İçin İlk Adım Geldi 2020 (Vergi Affı Olacak mı?)

Borç yapılandırması, vergi affı bekleyenler için açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada vergi affının söz konusu olmadığı bildirilirken , devlete olan borçlar için önemli adımlar atıldı.

Son Dakika: Yapılandırma Bekleyenler İçin İlk Adım Geldi 2020 (Vergi Affı Olacak mı?)

Borç yapılandırması ve vergi affı hakkında açıklama.

Yeni yasama yılı başladı. TBMM Geçtiğimiz hafta , yaz tatili sonrası toplandı ve gündemdeki konular sırayla konuşulmaya başlandı. Milyonlarca vatandaşlar  ise devlete olan , bankalara olan borçların yapılandırılmasını talep ediyor. 

TBMM Genel Kurulu 'nda ise art arda yapılandırma talepleri açıklaması geldi. 

İŞTE YAPILANDIRMA AÇIKLAMALARI:

Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz yaptığı açıklamada, "Covid-19 salgını döneminde esnafımıza verilen 25 bin liralık destek esnafımızın kısa bir süre rahatlamasına sebep olmuştur. Ancak geçen altı ayı aşkın sürede salgının ve ekonomik etkilerinin devam etmesi verilen miktarın erimesine neden olmuş, bu arada esnafımız tarafından alınan kredilerin ilk taksidi gelmiştir. Geçmiş senelerde esnaflarımızın vergi, SGK, kredi borçlarına yapılandırmalar düzenlenmesine rağmen yeni ekonomi programda bu tür bir uygulama yapılmayacağı öngörülmektedir. Esnafımızın asıl yapılandırma yapılması gereken dönemi bence tam da Covid-19 salgınının devam ettiği bu dönemdir. Zira esnafımız tarihin hiçbir döneminde bu kadar uzun süren bir olağanüstülük yaşamamıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bu şartları göz önünde bulundurarak gerekli tedbirleri bir an önce almasını ve tüm esnafımızın beklentisini karşılamasını beklemekteyiz." ifadelerini kullandı.

VERGİ AFFI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , daha önce yaptığı açıklamada , bundan sonra vergi affının gündeme gelmeyeceğini söylemişti.

YAPILANDIRMA BEKLENİYOR

KYK , vergi, cezalar ve devlete olan borçlara yapılandırma ya da vergi affı bekleniyor. Ancak af olmayacağının açıklanmasının ardından binlerce vatandaş , yapılandırma olmasını, borçlarının eşit taksitlere bölünmesini istiyor.

İLK ADIM ATILDI: KYK BORÇLARI İÇİN TEKLİFLER GELDİ

Borç yapılandırması için ilk adımlar atıldı. İşte kanun tekliflerinin detayları.

Bu kanun teklifleri geçtiğimiz hafta TBMM'ye gelmişti. TBMM 'de bu kanun tekliflerinin komisyonlarda önümüzdeki günlerde görüşülmesi bekleniyor. 

VERGİ CEZALARA YAPILANDIRMA GELSİN AÇIKLAMASI

KYK teklifleri sonrası vatandaşlar, vergi ve cezalar için de yapılandırma istiyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından yapılandırma beklediğiniz borcunuzu yazabilirsiniz.

BORÇ DÜZENLEMESİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN