Son Dakika: Ucuz Fiyatlı Ayçiçek Yağı, Un, Şeker, Yumurta Açıklaması Geldi PTT Uygun Fiyata Satacak

Son dakika haberi: Yağ, un, şeker, bakliyat, tuz, saçla ve bal gibi fiyatı son günlerde ciddi oranda artan ürünlerin uygun fiyata satılması için kooperatifler ve PTT harekete geçti.

Son Dakika: Ucuz Fiyatlı Ayçiçek Yağı, Un, Şeker, Yumurta Açıklaması Geldi PTT Uygun Fiyata Satacak

Son dakika haberi: Yağ, un ayçiçek yağı gibi fahiş zam gelen ürünler PTT tarafından uygun fiyata satılacak.

Son günlerde gıdaya gelen zamların ardındna harekete geçildi ve temel gıda ürünlerinin ucuza satılması için kooperatifler ile PTT indirimli satış yapacağını duyurdu. Edinilen son dakika bilgilerine göre Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri'nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com'a dahil edilecek ve fiyatı artan ürünlerin daha uygun fiyatlara satışı başlatılacak. Bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacak ve ucuz ürünlere buradan ulaşılabilecek.

ÖNCELİKLİ ÜRÜNLER

İlk olarak, ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

ÜCRETSİZ KARGO

Ücretsiz kargo ile de üretici ve tedarikçilerin indirime destek vermesi sağlanacak. AOÇ'nin süt ve süt ürünlerini de günlük olarak vatandaşa ulaştırabilmek için bazı bölgelerde soğuk hava depoları kurmayı planladığı belirtildi.

SEKTÖR: FİYAT ARTIŞLARI MARKETLERDEN KAYNAKLANMIYOR

Fiyat artışlarının marketlerden kaynaklanmadığını belirten sektör temsilcileri, özellikle temel gıdada market karlarının çok düşük seviyede bulunduğunu belirtiyor. Dünyadaki ayçiçek ve buğday gibi emtia fiyatlarındaki artışa dikkat çekilirken, yurt içi piyasalarda da bunun yansımalarının görüldüğü ifade ediliyor.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz gıdadaki zamların dünyada sorun olduğunu söyleyerek,  "Başta girdi maliyetleri olmak üzere, Kovid-19 nedeniyle yaşanan satış daralmasının yarattığı finansman maliyeti, lojistik, depolama, işçilik, enerji, ambalaj, dağıtım gibi kalemlerde yaşanan artışlarla beraber; et, süt, ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde toplam maliyet artışı yüzde 30'un bile üzerine çıktı. Gıda üretiminin maliyeti bu oranda artarken gıda fiyatlarının sabit kalmasını beklemek yanlış olur." dedi. 

Gıda ambalajlarındaki artış da fiyata yansıyan unsurlardan. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir ise şunları söyledi:

"Gıda ambalajları, hammadde nedeniyle yani plastikten petrokimya ürünlerine yukarı gidiş var. Mesela plastikte ihtiyacın sadece yüzde 13'ünü yerli üretiyoruz. Dolayısıyla tüm dünyada artan fiyat bize de direkt yansıyor."

UYGUN FİYATLI ÜRÜNLER NASIL ALINACAK?

https://www.pttavm.com/

Yukarıdaki sayfadan PTT'nin alış veriş sayfasına gidebilir , ürünleri inceleyebilirsiniz.