Son Dakika Tahminleri: Bitcoin Yükselir mi Düşer mi? İşte Son Fiyatı ve Korkutan Açıklama

Son dakika haberi: Bitcoin fiyatında yaşanan sert düşüş sonrası bir miktar toparlanma görüldü. Toparlanma sonrası yatırımcılar, Bitcoin fiyatının ne kadar olacağını araştırmaya başladı.

Son Dakika Tahminleri: Bitcoin Yükselir mi Düşer mi? İşte Son Fiyatı ve Korkutan Açıklama

Son dakika: Bitcoin düşer mi yükselir mi?

Son dönemlerin gözde yatırım aracı olan Bitcoin'de önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Dün bu saatlerde tarihinin en yüksek seviyesine kadar tırmanan Bitcoin'de düşüş sabah saatlerinde oldukça hızlandı. 404 bin liraya kadar çıkan 1 Bitcoin'in değeri hızlı şekilde düştü ve 350 bin liraya kadar geldi. 

Gerileme sonrası toparlanan Bitcoinin deeğri yeniden 370 bin liraya kadar çıkarken yatırımcılar, Bitcoin'in yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. 

Son dönemlerde Elon Msuk'ın Bitcoin konusunda yaptığı paylaşımlar ve bu konudaki adımları fiyatları oldukça fazla arttırdı. Tesla desteği sonrası Apple ve Mastercard isimler de gündeme geldi ve Amazon da yine kulislerde konuşulan markalardan bir tanesi. Bu şirketlerin de Bitcoin'e yatrım yapabilecekleri konuşuluyor. Zaten son dönemlerdeki ciddi artışlar da bundna kaynaklı.

Tesla, kısa bir süre önce 1.5 milyar dolar değerinde bir btc alımı yaptı 

Bloomberg'e yorum veren Oanda Kıdemli Analisti Jeffrey Halley, spekülatif hareketlerin tersine döndüğünü söyledi. Öte yandan Bitcoin'de 146 bin dolarlık beklentileri bulunan JPMorgan analistleri de azalan likidite uyarısında bulundu ve yatırımcılara dikkat çağrısı yaptı. 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da Bitcoin'e ilişkin uyarılarına devam etti. Yellen Bitcoin'in oldukça spekülatif bir varlık olduğunu ve Bitcoin yatırımı yapanların buna dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

DİKKAT!

Yatırımcılara uyarılarda bulunan Yellen, şu ifadelere yer verdi:

"Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim."