Son Dakika: Merkez'in Faiz Kararı Sonrası Dolar Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Merkez Bankası tarafından yapılan faiz açıklaması sonrası dolar ve euro yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve döviz kurları ile altın fiyatları.

Son Dakika: Merkez'in Faiz Kararı Sonrası Dolar Yükselişe Geçti

Dolar ve euro yükselişe geçti.

Son dakika haberi: Merkez Bankasının faiz kararı sonrası dolar ve euro kuru yükselişe geçti. Merkez Bankası yaptığı açıklamada faizin sabit tutulduğuna yer verildi. Faiz sabit tutuldu ama döviz kurları yükselişe geçti. 

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgisine göre dolar kuru, sabah saatlerinde güne yatay başladı ve 5,37 TL seviyesinde öğle saatlerine kadar devam etti. Ancak Merkez Bankasının açıklamasının ardından dövizkuru yükselişe geçti ve 5.40 TL seviyesine kadar yükseldi.

Sabah  saatlerinde 6,07 TL seviyesinde olan euro kuru ise öğle saatlerinden sonra 6,10 TL seviyesine kadar yükseldi. 

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları ise güne yatay başladı. :Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre , güne 223 TL seviyesinden başlayan gram altın 222 TL seviyesine düştü. Çeyrek altın ise 357 TL 'den alınıp 365 TL 'ye satışa sunulmaya başlandı.

Cumhuriyet ve yarım altın ile diğer altın türlerinin fiyatlarında son durum şu şekilde;

MERKEZ BANKASI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA FAİZ KARARINA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiğini göstermektedir. Dış talep nispeten gücünü korurken finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyet yavaş bir seyir izlemektedir. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.