Son Dakika: Kredi Kartı Kullananlara Faiz İndirimi ve Asgari Ödemede İyi Haber

Son dakika haberi: Kredi kartı kullananları ilgilendiren iki önemli karar yayımlandı. Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemede kredi kartı faiz oranında ve asgari ödeme oranında değişiklik yapıldığı bildirildi.

Son Dakika: Kredi Kartı Kullananlara Faiz İndirimi ve Asgari Ödemede İyi Haber

Asgari ödeme tutarı indirimi sonrası kredi kartı kullananlara bir iyi haber daha.

Son dakika açıklaması Merkez Bankası 'ndan geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, TL ve diğer yabancı paralarla yapılacak kredi kartı işlemlerinde aylık azami akdi ve gecikme faiz oranlarının düşürüldüğüne yer verildi. 

Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ 'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete ' nin bugünkü sayısında yayımlandı ve 1 Nisan 2020 günü yürürlüğe gireceği bildirildi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemeye göre 1 Nisan 'dan sonra geçerli olmak üzere kredi kartlarında uygulanacak aylık faiz oranı 1.40 seviyesinden 1.25 seviyesine çekildi. Yabancı para cinslerinden yapılacak harcamalarda ise faiz oranı yüzde 1.12 seviyesinden yüzde 1 seviyesine kadar çekildi. 

AYLIK GECİKME FAİZİ DE DÜŞTÜ

Zamanında borcunu ödemeyemeyen vatandaşların borçlarına aylık uygulanacak faiz oranında da düzenleme yapıldı. Bu oran daha önce aylık 1.70 iken 1.55 seviyesine çekildi. Yabancı para cinslerinde ise 1.42 olan bu oran 1.30 seviyesine çekildi. 

ASGARİ ÖDEME TUTARI DA DEĞİŞTİ

Kredi kartı kullananları az da olsa sevindiren bir diğer gelişme ise asgari ödeme oranındaki değişiklik.

BDDK tarafından yapılan düzenlemede kredi kartı asgari ödeme tutarınının yüzde 30 seviyesinden yüzde 20 seviyesine çekildiğine yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA