Son Dakika Haberler: Altın ve Dolar Fiyatları Düşüyor (Neden Düşüyor , Ne Kadar Düşer?)

Son dakika haberleri. Piyasalarda hareketlilik bugün hız kazandı. Gelen son dakika bilgilerine göre gram altın ile dolar kurunda hızlı düşüş devam etti. Peki fiyatlar neden düşüyor? İşte son veriler.

Son Dakika Haberler: Altın ve Dolar Fiyatları Düşüyor (Neden Düşüyor , Ne Kadar Düşer?)

Son dakika haberi: Dolar ve gram altın çakıldı.

:Piyasalarda hareketlilik hızlandı. Gelen son dakika bilgilerine göre dolar kuru ile gram altında geçen hafta başlayan ve düş devam eden düşüş bugün hızlandı. Gelen son dakika bilgilerine göre gram altında son 3 ayda 112 TL'lik düşüş görülürken dolar kurunda da son 3 ayda 1.42 TL'lik düşüş görüldü. Düşüş bugün de devam ediyor. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Dolar kurunda hızlı düşüş devam ediyor. Dün 7.18 TL'ye çıkan dolar kuru 7.12 TL'ye geriledi. Düşüşüş grafiği şu şekilde:

EURO KURU

Dolar ile paralel olarak Euro kurunda da düşüş devam ediyor. 2 Şubat tarihi itibarıyla Euro kuru 8.61 TL seviyesine kadar geriledi.

GRAM ALTIN

Dün 430 TL seviyesinde seyreden gram altın bugün 7 TL değer kaybetti. Son verilere göre gram altın 423 TL seviyesinden işlem görüyor. İşte gram altın/TL 'de son dakikaların grafiği:

ÇEYREK ALTIN

Uzun süredir 700 TL'nin üzerinde seyreden çeyrek altın, bugün yaşanan hızlı düşüşle 700 liranın altına geriledi ve 695 TL 'ye geldi. 

Cumhuriyet altını ise 2766 TL oldu.

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 411 TL'ye geriledi. 

GÜMÜŞ ALTINI VURDU

Önceki gün Reddit Kullanıcıları örgütlendi ve kısa sürede gümüş fiyatını son 8 yılın en yükske seviyesine çıkardı. Kısa üsrede artan gümüş fiyatları 32 dolar sınırını gçeti. ;Bu durum altın fiyatlarına da etki etti. Altın yatırımcısı, gümüşün altından daha değerli olacağı açıklamaları, söylentileri ile gümüş almaya yöneldi. 

Gümüşte dalgalı fiyatların devam edeceği değerlendirmesinde bulunan HSBC Securities Analisti James Steel “Muhtemelen yakında gümüş piyasasına yeni girenlerin pozisyonlarını nakde çevireceğini göreceğiz. Alıcılar dikkatli olmalı” dedi.

Oanda Kıdemli Analisti Edward Moya ise “Reddit yatırımcıları kimsenin gümüşte ciddi bir kısa pozisyon almadığını öğreniyor. Gümüş piyasası küçük ölçekli hisse senetlerinin piyasasından daha derin. Alımlar fiyatları rekor seviyelere yükseltmeye yetmeyecektir” yorumunu yaptı.

Comex kontratlarında “piyasa volatilitesinin değerlendirilerek yeterli teminatın oluşması amacıyla” marjın 2 Şubat itibarıyla 14 bin dolardan 16 bin 500 dolara yükseltilmesi gümüşteki rallinin kesilmesinde baş rolü oynuyor. Gümüş rallisi Reddit platformu üzerindeki WallStreetBets forumundaki örgütlenen bireysel yatırımcılarla ivme kazanmıştı.

ABD’de ise Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörler arasında teşvik paketinin boyutuna dair anlaşmazlıklar çözülebilmiş. Demokratlar 1,9 trilyon dolarlık bir mali teşvik paketiyle kapsamlı bir ekonomik dönüşüm ve toparlanma planlarken Cumhuriyetçiler bu harcamaların büyük bir borç yükü getireceğini öne sürerek paketin miktar olarak küçültülmesi gerektiğini savunuyorlar.

Kaynak: https://www.bloomberght.com/redditcilere-gumus-uyarilari-suruyor-2273843