Son Dakika: Gram Altın Fiyatında Hızlı Yükseliş (Neden Yükseliyor Tahminler)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında hızlı yükseliş dünden bu yana devam ediyor. Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın 15 TL değer kazandı. İşte piyasalardan alınan son bilgiler ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Son Dakika: Gram Altın Fiyatında Hızlı Yükseliş (Neden Yükseliyor Tahminler)

Altın fiyatları sert yükseldi.

Önceki gün düşüşte olan gram altın, akşam saatlerinde yükselişe geçti ve bu yükselişini bugün de yukarı yönlü sürdürdü.  Edinilen bilgilere göre altın fiyatlarında son haftaların en yüksek seviyeleri görüldü.

DÜN 469 TL'YDİ

Önceki gün gram altın 469 TL seviyesindeydi. Dün akşam saatlerinde başlayan yükseliş, bugün gündüz saatlerinde yerini yatay seyre bıraktı ve gram altın 475 TL seviyesinde seyrediyordu.

8 EKİM- AKŞAM SAATLERİNDE HIZLI YÜKSELDİ

Bugün gündüz saatlerinde yatay olarak seyreden gram altın , akşam saatlerinde yükselişe başladı. Dünden bu yana 15 TL yükselen gram altın 484 TL seviyesini gördü. 

İşte dünden bu yana altın fiyatında yaşanan yükseliş:

Altının ons fiyatı 1898 dolar seviyesinde.

Altın fiyatları , ABD Başkanlık seçimleri ve başkan adayları arasındaki tartışmalarlar nedeniyle yükseliyor. 

Analistler, dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mali desteklere devam edilmesine dikkati çektiği toplantı tutanakları ve ABD Başkanı Donald Trump'ın teşvik paketine ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımın altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Oanda Corp. kıdemli analisti Edward Moya, "Altın şimdilerde istikrar kazanıyor ve daha da yükseliş zaman alabilir. Altının teşvik katalizörüne ihtiyacı var ve teşvik konusunda anlaşmaya varılması seçimlerden önce zor görünüyor," dedi ve "Fed önümüzdeki toplantılarda bazı daha geniş seçeneklere bakabilir, ancak yıl sonuna kadar bir şey yapma ihtimali düşük" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün yayımlanacak olan Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantı tutanaklarının ve jeopolitik gelişmelerin de altın fiyatlarını etkileyebileceğine işaret eden analistler, ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik başvurularının da yatırımcıların odağında olduğunu bildirdi.

DOLAR KURU REKOR KIRDI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 7,93 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı: 

EURO NE KADAR?

Piyasalardan alınan verilere göre Euro kuru 9,32 TL seviyesinde.

Sterlin ise 10,24 TL.