Son Dakika: Dolar ve Gram Altın Yükselişe Geçti İşte 1 Eylül Son Fiyatlar

Piyasalarda hareketlilik bugün başladı. Önceki hafta yatay seyreden gram ile ons altın bugün yükselişe geçerken dolar kurunda da yükseliş görüldü. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri ve son fiyatlar.

Son Dakika: Dolar ve Gram Altın Yükselişe Geçti İşte 1 Eylül Son Fiyatlar

Son dakika : Altın ve dolar kuru yükselmeye başladı.

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Önceki haftayı yatay kapatan gram altın ile dolar kuru, yeni haftaya bir miktar yükselişle başlamıştı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın ile dövizde yükseliş başladı.

DOLAR KURU

Döviz piyasasından alınan verilere göre sabah saatlerinde 7.33 TL seviyesinde olan dolar kuru, 7,37 TL seviyesine çıktı.

İşte dolar kurunda yaşanan değişim:

EURO KURU

Euro'da da , dolar kurundaki gibi yükseliş başladı. Sabah saatlerinde 8.78 TL seviyesinde olan Euro kuru, bir miktar yükselişle 8,82 TL seviyesine geldi. 

ALTIN ONS FİYATI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Altında ons fiyatı bu hafta yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta 1930 dolar seviyesinde olan ons, bugün 1990 dolar seviyesine kadar çıktı.

GRAM ALTIN 472 TL

Altının ons fiyatının yükselmeye başlaması ile birlikte gram altında da yükseliş görüldü. Dün 461 TL seviyesinde olan gram altın , 11 TL değer kazanarak 472 TL seviyesini gördü. 

İşte altında yaşanan değişimin grafiği:

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.944 doların destek konumunda bulunduğunu, 2.000 dolar seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Singapur'da SAV Markets baş stratejisti Shyam Devani, "Şimdi ay sonu artık geride kaldı ve mevcut trendler yeniden başlayabilir. Bunlardan biri zayıf dolar," dedi ve "Daha geniş çerçevede, küresel para arzındaki yoğun artış altını yukarı trendde tutuyor. 2,016 dolar seviyesinin yukarı yönde kırılması yukarı yönlü hareketi güçlendirecek ve yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerini güçlü bir şekilde işaret edecektir" şeklinde görüş bildirdi.