Son Dakika: Dolar Kuru Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Dolar kurunda yükseliş başladı. Bankaların son dakika olarak dünya piyasalarından aktardığı veriler ve son bilgiler yazımızda.

Son Dakika: Dolar Kuru Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Bankalar paylaşdı dolar yükselişe geçti.

Hafta sonu olması nedeniyle dünyada piyasalar işleme kapalı bu nedenle dolar kuru, 19 Mart 2021 tarihinde saat 23.59'da kapattığı fiyatta duruyor. Ancak uluslararası piyasalarda dolar kurunun hareketliliğini bankalar aktarıyor. 

MERKEZ BANKASI BAŞKANI GECE YARISI DEĞİŞTİ

20 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı ve yerine Şahap Kavcıoğlu atandı. 

Merkez Bankası'nda yapılan görev değişiminin ardından dolar kurunun ne kadar olacağı merak ediliyordu. Bankalar dolar kurundaki son durumu aktardı.

DÜN KAÇLA KAPATTI?

Perşembe günü gelen faiz artırım kararının ardından dolar kuru düşmeye başlamış ve 7,55 TL seviyesindne 7.20 TL'ye kadar gerilemişti. Dolarda yaşanna bu hızlı düşüşün ardından bugün görev değişimi yapıldı.

DOLAR BANKALARDA YÜKSELMEYE BAŞLADI

Ziraat Bankası dün gece 7,42 TL satış, 6,98 TL alış fiyatı ile doları fiyatlandırmıştı. Ancak son verilere baktığımızda dolar alış fiyatının 7.18 , satış fiyatının ise 7.61 TL olduğu görüldü. Buna göre dolar kuru 7,39 TL seviyesinde seyrediyor.