Son Dakika: Dolar Kuru ve Altında Yükselişin Nedeni Açıklandı İşte Son Fiyatlar

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yapılan açıklamada dolar kurunun neden yükseldiği bildirilirken altın fiyatlarının yükselişini sürdürdüğü bildirildi.

Son Dakika: Dolar Kuru ve Altında Yükselişin Nedeni Açıklandı İşte Son Fiyatlar

Dolar kurunun neden yükseldiği açıklandı.

Piyasalarda koronavirüs tedirginliği devam ediyor. Yapılan son açıklamada, piyasaların , koronavirüs pandemisinden , beklenenden daha kötü etkileneceği bildirilirken altın ve döviz piyasasında olağanüstü hareketlilik devam ediyor. 

Dolar kuru, ABD ekonomisinin koronavirüs pandemisinden sert bir şekilde etkilendiğini gösteren sinyallerin daha da belirgin olmasının ardından önemli piyasa paraları karşısında değer kazanmayı sürdürdü.

Yatırımcıların ABD ekonomisinin koronavirüsten sert bir şekilde etkilendiğini gösteren sinyallerin gelmesi, ölü sayısının her geçen gün daha da artması nedeniyle dolar kuru, dünyanın rezerv parasına yönelmesiyle, G - 10 Paralarının çoğu karşısında tırmandı. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları en fazla düşüşü kaydeden kurlar oldu. Öte yandan dolar, Türk Lirası karşısında da değer kazandı. 

Amerika perakende satışlar ve sanayi üretimi Mart ayında tarihi düşüşler gösterirken Fed'in raporunda, ekonomik faaliyetin sert bir şekilde daraldığı belirtildi.

Societe Generale Tokyo şubesi Döviz ve para piyasası satış biriminin yöneticisi Kyosuke Suzuki, döviz kurunda yaşanan yükselme ile ilgili  "Dolar riskten kaçış ortamına bağlı olarak tercih ediliyor. ABD işsizlik başvuruları büyük bir ihtimalle perakende satışlar kadar kötü olacak ve ısdıraplı hava değişmeyecek." değerlendirmesini yaptı. 

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü 12 baz puan düşmesinin ardından 1 bp artışla yüzde 0.64 oldu. Dolar göstergesinin yükselişi 10 yıllıkların faizini bir haftanın zirvesine taşımıştı.

B. Riley FBR Inc. baş küresel stratejisti Mark Grant, "Dolar dünyanın likidite kaynağı ve ona yönelik büyük bir talep var." ifadelerini kullandı.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 6,91 TL seviyesine yükseldi. 

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

Önceki gün 382 TL ile rekor seviyeye ulaşan gram altın, bugün 383 TL 'ye kadar geldi ve bir rekor daha kırdı.

Çeyrek altın 615 TL 'ye alınıp 620 TL 'ye satılırken Cumhuriyet altını 2518 TL 'ye alınıp 2539 TL 'ye satışa sunuluyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı 349 'a alınırken 353 TL 'ye satılıyor.

Singapur'da Phillip Futures Pte emtia kıdemli yöneticisi Avtar Sandu, "ABD dolarının güçlü seyri altında kâr satışlarını getirdi," dedi ve "Altın bir çok defa yukarı yönlü bir faktör olan kötü ABD verilerinden etkilenmedi. Ancak pandemi sarı metal ve hisse senetleri ilişkisinde olağanüstü durumlara yol açtı. Wall Street'teki güçlü satışlar, hisse senetleri ve diğer piyasalardaki kayıpları kapatmak için yatırımcıların altında satış yapmalarına neden oldu. Riskten kaçınma eğiliminin arttığı bir ortamda, yatırımcılar portföylerinde Hazine tahvili hariç diğer yatırımları kısıyor. Son yılların en yüksek seviyelerine çıkan altın fiyatları, kâr satışları için kolay bir hedef" şeklinde görüş bildirdi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA