Son Dakika: Dolar, Altın ve Bitcoin'de Sert Düşüş (1 Dolar, Gram Altın BTC Ne Kadar , Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Dolar kuru, altın ve Bitcoin'de sert düşüş görüldü. Dolar 6 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Son Dakika: Dolar, Altın ve Bitcoin'de Sert Düşüş (1 Dolar, Gram Altın BTC Ne Kadar , Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Dolar ve altında sert gerileme.

Son dakika haberleri geldi. Gelen bilgilere göre dolar ve altında hızlı gerileme görüldü. 6 aydan bu yana ilk defa 7 lira altına gerileyen dolar kuru 6,97 TL'yi gördü. Gram altında da yeni haftanın ilk işlem gününde 4 TL'lik gerileme görüldü ve gram altın 408 TL 'ye kadar geriledi. 

Dolar kuru en son 6 ay önce 7 TL'nin altındaydı.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatları, yatırımcıların artan aşı programları ve düşüşe geçen koronavirüs vakalarına odaklanmasıyla yatay bir seyir izliyor. Gram altın geçen hafta küresel altın fiyatlarıyla beraber yükseldikten sonra haftalık kazançlarının büyük bir kısmını geri vererek 8 Şubattaki seviyesi civarında işlem görüyor. Gümüş ise haftaya yükselişle başladı.

Altın fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Commonwealt Bank of Australia Analisti Vivek Dhar, "Altın, 2021 yılında zayıflayan dolardan biraz destek bulabilir. Altın fiyatlarının, artan tahvil faizlerinin dolardaki enflasyon riskini dengelemesiyle önümüzdeki aylarda 1.800-1.900 dolar arasında seyretmesini bekliyoruz." dedi.

BİTCOİN SERT DÜŞÜŞ SONRASI YÜKSELİŞ

1 Bitcoin 348 bin liraya kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Gece yarısı sert düşüşe geçen Bitcoin 325 liraya kadar geriledi. Sert düşüş sonrası Bitcoin 332 bin liraya yükseldi.