Son Dakika: Altın Fiyatları Bir Anda Fırladı... 396 TL ile Tarihi Rekor

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan verilere göre altın fiyatları kısa sürede hızlı şekilde yükseldi. Hızlı yükseliş sonrası gram altın , tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Son Dakika: Altın Fiyatları Bir Anda Fırladı... 396 TL ile Tarihi Rekor

Son dakika haberi: Altın hızlı yükseldi.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın , kısa süre içinde tarihi rekoru kırdı.

ALTIN ONS FİYATI

Altının ons fiyatı hızlı yükseliş gösterdi. Önceki gün 1700 doların altında olan ons fiyatı 1718 dolar seviyesine yükseldi.

GRAM ALTIN FİYATI

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre gram altın , az önce bir anda yükseldi. Hızlı şekilde yükselen gram altın 396 TL seviyesine kadar yükseldi. İşte altında kısa sürede yaşanan anlık yükseliş:

ÇEYREK ALTIN

Altında yaşanan hızlı yükseliş sonrası çeyrek altın 645 TL 'ye yükseldi.

ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin haber akışının yanı sıra bugün yurt dışında, ABD'de açıklanacak istihdam verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.740 doların direnç, 1.700 doların destek konumuna geldiğini, gram altında ise 380-400 lira bandının izleneceğini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta  FED 'in politika faizini sıfır seviyesine düşürülmesi sonrası altın fiyatlarında düşme bekleniyordu. Ancak altında yüksek seviyeler devam etti. 

Altın 2020 senesinde , yatırımcıların koronavirüs dolayısıyla ortaya çıkan kriz nedeniyle güvenli liman aramalarının etkisi ile birlikte güçlü şeklide artış gösterdi.  Başlayan artış, yedi yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine kadar yükseldi.

Altın, yoğun piyasa volatilitesi dönemlerinde talep gören ve faiz ödemesi olmayan bir varlık ve bu nedenle, ABD'de düşük borçlanma maliyetleri ve nagatif faiz dönemlerinde daha cazip bir yatırım aracı haline geliyor. Geçen ay, Bank of America Corp., metalin ons başına 3,000 dolara kadar çıkabileceği tahmininde bulunmuştu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA