1000 TL Nakit İçin Başvurular Alınacak

Son dakika haberi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada 3. faz ödemeleri için başvuru alacaklarını söyledi.

1000 TL Nakit İçin Başvurular Alınacak

Bakan Selçuk açıkladı: 1000 TL nakit yardımı için başvurular alınacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada 1000 TL korona yardımına değindi.

Korona tedbirleri hakkında konuşan Bakan Selçuk, "Corona virüs salgını başladığından itibaren bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma içerisine girdi. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.Öncelikle evde kalmalarını sağlamak adına raporların geçerli sayılmasına devam edildi. Biz bütün kuruluşlarımızla, Sağlık Bakanlığının kurallarına uymaya devam ediyoruz. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını tavsiye ediyoruz bütün vatandaşlarımızın." dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Kısa çalışma ödeneğine değinen Bakan Selçuk, "Kısa çalışma ödeneği faaliyetin tamamen ya da kısmen durması döneminde devreye soktuğumuz bir program. İşsizlik sigorta fonu yüzde 2 işveren, yüzde 1 işçi ve yüzde 1 devlet ile oluşturulan bir fon. Buradan karşılanacak. Brüt yüzde 60 ödenecek. Ancak zaten bu nette yüzde 75. Yani çalışan yüzde 75'ini almış olacak. 1752 ile 4380 lira arasında gelir desteğini çalışanlarımıza sunmuş olacağız. " dedi ve şartlar hakkında şunları söyledi:

"Başvuru şartlarını da kolaylaştırdık. Belge sayılarını azalttık. 600 gün prim sayısını 400'e indirdik. Daha fazla çalışanımızın faydalanmasını sağladık. Belge sayısı çok az. Kategoride yer alan ruhsata tabii olduklarını göstermeleri yeterli. Hem İŞKUR'daki çalışma arkadaşlarımız hızlı bir şekilde dönmeye devam ediyor. Hem ekonomik direnç arttırmak hem de çalışanlarımıza destek sağlamak amacıyla yaptık. 

Sektör ayrımı ya da çalışan sayısı ayrımı yok. Yüzde 77'si 10 kişiden az çalışanı olan firmalarımız. Sektör ya da çalışan sayısı kısıtımız yok. Tüm firmalarımıza kısa çalışma ödeneğimize başvuralım. 

3 ay boyunca başvurular geçerli olacak. Formda başlangıç ve bitiş tarihi var. Hangi sürenin dahil edilmesini istediklerini firmalarımız belirtiyor. 3 ay boyunca öyle bir zaman limitimiz yok. "

1000 TL İÇİN BAŞVURULAR ALINACAK

Bakan Selçuk "3. faz ödemeleri talep bazlı olacak, başvuru alacağız" dedi.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN