Sendikalı Memurlara Ödenen İkramiye 709 TL'ye çıktı

Sendikalı kamu çalışanlarına üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi yapılan yüzde 41,69 zam ile 709 TL'ye yükseldi.

Sendikalı Memurlara Ödenen İkramiye 709 TL'ye çıktı

Sendikalı Memurlara Ödenen İkramiye 709 TL'ye çıktı

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamı ile birlikte milyonlarca memurun maaşlarına Temmuz ayında yüzde 41,69 oranında zam yapılacağı açıklandı. Maaşlara gelen yüzde 41,69 zam sonrasında memurlar ekstra ödenen diğer ödeme kalemlerine de yüzde 41,69 oranında zam yapıldı. Zamlanan önemli ödeme kalemlerinden bir tanesi de sendikalı memurlara ödenen toplu sözleşme ikramiyesi oldu. Gelen son zamla birlikte sendikalı memurlara ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 709 TL'ye yükseldi. Bu tutar sendika üyesi olan kamu çalışanlarına 3 ayda bir hükümet tarafından ödeniyor. 

Ağustos ayında 134 TL'den 400 TL'ye çıkarılmıştı

Konuyla ilgili olarak açıklamayı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş yaptı. Durmuş, geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi tutarını 134 TL'den 400 TL'ye çıkardıklarını, Temmuz ayında gelecek olan yüzde 41,69 zam ile birlikte bu tutarın 709'ye çıkacağını duyurdu.Bu kazanım sayesinde, sendikaya üye olan kamu çalışanlarının maaşlarına önemli bir ek gelirin yansıyacağına vurgu yapan Durmuş, "Sendikal mücadele açısından anlamlı olan bu kazanım sayesinde artık sendikalı olmak çok daha değerli hale geldi. Önümüzdeki toplu sözleşmede bu rakamın daha da artırılması için çalışacağız" ifadelerini kullandı