Seçim Öncesi Sürpriz Hamle Sosyal Konuttan Sonra Sıra Otomobilde AK Parti Kulislerinde Konuşuluyor

AK Parti, tarihinin en kritik seçimlerine hazırlanırken sosyal konut projesinden sonra konuşulan bomba bir haber daha var. Otomobil projesi.

Seçim Öncesi Sürpriz Hamle Sosyal Konuttan Sonra Sıra Otomobilde AK Parti Kulislerinde Konuşuluyor

Ekonomik sıkıntıların ciddi anlamda boy göstermeye başladığı bu dönemde AK Parti, seçim öncesi seçmenine sahip çıkabilmek ve yeni seçmenlere kucak açabilmek için ekonomik politikalarını duyurmaya başladı.

Son olarak duyurulan ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ olarak adlandırılan 250 bin konut projesinden sonra yeni ekonomik adımlara hız verildi. Bunlardan biri de otomobil projesi olarak dillendiriliyor.

BBC Türkçe AK Parti kulislerinden yansıyan bilgileri aktardı. Kulislere yansıyan bilgilere göre AKP, seçim stratejisini “dış politikada zafer, ekonomide iyileşme” ve “6’lı masayı yıpratma” stratejisi üzerine kuruyor.

Hangi Adımlar Öne Çıkarılacak?

Bu çerçevede, AKP’nin sahada kullanacağı en önemli argümanlardan birisini “diplomatik zafer” söylemi oluşturacak.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Türkiye’nin “tahıl koridoru” oluşturulmasındaki rolü, Avrupa enerji krizi yaşarken, Türkiye’nin “iki tarafla da görüşebilen” ülke konumunu koruyabilmesi “diplomatik zafer” olarak görülüyor.

Bu çerçevede, seçmene “yeni dünya düzeninde Türkiye’nin artık küresel güç odağı haline geldiği, bunun ekonomiye de olumlu yansıyacağı” anlatılacak.

Aralık ayındaki kur krizinin ardından ekonomideki dengelerin alt üst olduğu iktidar tarafından da kabul ediliyor.

Atılan Adımların Seçmende Karşılık Bulduğu Düşünülüyor

Ancak geçen Temmuz ayında asgari ücret dahil, çalışanlara ve emeklilere yapılan zamlar, tarımda ürün taban fiyatlarındaki artışlar, 3600 ek gösterge, EYT sorununa çözüm hazırlığı gibi adımların, seçmende karşılık bulduğu düşünülüyor.

2 Aydır Oylar Yükselişte Fikri Hakim

Son 2 aydır da parti oylarının yükselişe geçtiği, iktidarın “moral üstünlüğü” yeniden ele geçirdiği savunuluyor.

Erdoğan’ın “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi” olarak açıkladığı TOKİ’nin gerçekleştireceği konut projesine yönelik ilgi, partide moralleri de yükseltti.

Yeni Müjdeler Gelecek

Bu hamlelerin devamının ise “yeni doğalgaz müjdesi” ve ilk yerli otomobil TOGG’un üretimine başlaması gösteriliyor. TOGG’u üretecek fabrikanın 29 Ekim’deki açılışının da görkemli bir törenle yapılması planlanıyor.

Araç Fiyatları İçin Yeni Projeler

Sosyal konut projesinde olduğu gibi ÖTV indirimi veya ilk kez araç sahibi olacaklar için uygun taksitle otomobil almayı kolaylaştıracak projelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /