Sayıştay'dan Milli Piyango İdaresi'ne Şok! 'İkramiye Çekilişleri...'

Sayıştay'ın Milli Piyango İdaresi'ne ilişkin denetim raporunda, 2012 yılından günümüze kadar yapılan çekilişlerin ısrarla televizyonlardan yayımlanmaması da yer aldı. Milli Piyango İdaresinin çekilişlerinin güvenilirliğinin olmadığına yer verildi.

Sayıştay'dan Milli Piyango İdaresi'ne Şok! 'İkramiye Çekilişleri...'

MİLLİ PİYANGO İDARESİNİN GÜVENİLİRLİĞİ ZEDELENİYOR

Sayıştay'ın Milli Piyango İdaresi'ne ilişkin denetim raporunda, 2012 yılından günümüze kadar yapılan çekilişlerin ısrarla televizyonlardan yayımlanmaması da yer aldı. Milli Piyango İdaresinin çekilişlerinin güvenilirliğinin olmadığına yer verildi. Sosyal medyada geçtiğimiz hafta yayımlanan görüntülerin ardından usulsüzlük iddialarıyla vatandaşın tepkilerini üzerine çeken MPİ'ye bir eleştiri de Sayıştay'dan geldi. Veli Toprak'ın haberine göre, MPİ'ye ilişkin TBMM'ye sunulan Sayıştay Raporu'nda çekilişlerin 2012 yılından bu yana televizyonlarda yayımlanmadığına yer verilirken, bu durumun vatandaşta güven sorununu oluşturduğuna dikkat çekildi. TRT'nin çekilişleri yayınlayabileceği ve buna bir an önce başlanılması gerektiğine dikkat çekildi. Bir diğer iddiada geçtiğimiz günlerde çeşitli tv kanallarının yüksek bütçelerle giderek MPİ'ye canlı yayın teklifinde bulunduğu fakat MPİ'nin bunu kabul etmediği yönündeydi.

Milyonlarca liranın dağıtıldığı çekilişler küçük bir salonda bir kaç kişinin katılımıyla noter huzurunda yapılıyor. MPİ çekilişleri sadece www.millipiyango.gov.tr adresinden canlı yayınlanıyor. TBMM KİT Komisyonu üyesi Atilla Sertel, "Aslında Milli Piyango çekilişi televizyondan yayınlamak istiyor. Ancak TRT 4-5 katı fazla para talep ediyor. Sayıştay bile raporunda kuşku duyuyor, güven sorununa işaret ediyorsa vatandaş ne yapsın, ben niye kuşku duymamayım! Şeffaf ve açık değil. TRT'nin bunu canlı yayınlaması gerekir. İkisi de devlet kuruluşu, halkın sırtından geçiniyor" dedi.