Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan Yerli Para Hamlesi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, imzalanan sözleşmeler çerçevesinde dolar olarak verilen teminatların Türk Lirasına çevrileceğini ve ilk kez imzalanacak sözleşmeler kapsamında verilecek olan tüm teminatların yerli paramız üzerinden belirleneceğini bildirdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan Yerli Para Hamlesi

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan yapılan resmi bilgilendirmede, "Başkanlığımız tarafından, imzalanmış olan sözleşmeler kapsamında dolar olarak verilmiş teminatların Türk Lirası'na çevrilmesi ve ilk defa imzalanacak sözleşmeler kapsamında verilecek olan teminatların Türk Lirası olarak belirlenmesi kararlaştırıldı" ifadelerinin yer aldığı görüldü.  Türkiye'ye yönelik ABD Yönetiminin başlattığı ekonomik savaş sürüyor.

ABD yönetiminden skandal açıklamalar art arda gelirken, Türkiye Cumhuriyeti gerekli tedbirleri almayı sürdürüyor. Casinoslot Kamu kurum ve kuruluşları yerli paramızın değerinin korunması amacıyla gerekli hamleleri yaparken, yurt dışından da Türkiye'ye destek mesajları geliyor. Son olarak Katar'ın Türkiye'ye yönelik yatırım hamlesi döviz fiyatlarında etki göstermiş dolar sert düşmüştü.

ABD Başkanı Trump gün içerisinde Türkiye'ye yönelik bir tehdit mesajı daha yayımladı. Trump, tüm provakatif çabalarına rağmen gerek kendi ülkesinde gerekse dışarıdan hiç bir destek göremiyor.