S-400 Sonrası Fitch Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü-İşte Döviz Kuru ve Altında Son Fiyatlar

Son dakika haberi: Fitch, S-400 'lerin teslimatı sonrası Türkiye hakkında bir açıklama yaptı. Kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan açıklamada kredi notunun yükseltildiğine yer verildi.

S-400 Sonrası Fitch Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü-İşte Döviz Kuru ve Altında Son Fiyatlar

S-400 'lerin Türkiye 'ye gelmesi sonrası Fitch Türkiye 'nin kredi notunu düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings bir son dakika açıklaması yaptı. Fitch , Türkiye' nin kredi notunu düşürdü.

Fitch Ratings 'ten kredi notunun düşürülmesi ile ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun dönem yabancı para cinsinden kredi notunun "BB"den "BB-" seviyesine düşürüldüğü, not görünümünün "negatif" olduğu bildirildi..

KREDİ NOTU NEDEN İNDİRİLDİ?

Söz konusu açıklamada, kredi notunun düşürülmesinin nedenleri de sıralandı. Açıklamada kredi notunun, Merkez Bankası ile ilgili son gelişmeler, ekonomideki dengelenme için beklenen büyümenin gecikmesi, enflasyonun düşürülmesinde gecikme ve Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatının ABD yaptırımları riski taşıması gösterildi.

PİYASALAR KAPALI

Piyasaların kapalı olması nedeniyle dolar kurunun Fitch kararına tepkisi görülmedi. 15 Temmuz 2019 'un resmi tatil olması sonrası dolarda Fitch ve S-400 etkileri Salı günü görülecek.

Dolar kuru şu sıralar 5,72 TL seviyesinde seyrederken Euro 6,46 TL seviyesinde seyrediyor. Gram altın ise 260 TL.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA