S-400 Açıklaması Sonrası Döviz Hareketlendi: 1 Dolar ve 24 Ayar Gram Altın Fiyatı Kaç TL? Tahminler Yorumları

Son dakika haberi: Dün gece yarısı gelen S-400 açıklamaları sonrası dolar kurunda ters hareket oldu ve dolar düşüşünü hızlandırdı. Altın fiyatları ise bir haftada 28 TL değer kaybetti.

S-400 Açıklaması Sonrası Döviz Hareketlendi: 1 Dolar ve 24 Ayar Gram Altın Fiyatı Kaç TL? Tahminler Yorumları

S400 açıklaması sonrası dolarda flaş hareketlilik.

Dün gece yarısı Amerika Birleşik Devletleri'nden art arda S400 açıklaması geldi. Türkiye'nin Rusya'dan aldığı ve geçtiğimiz günlerde denemeleri yapılan S-400 hava savunma sistemleri ile ilgili açıklamada bulunan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımına ilişkin değerlendirmede bulundu ve düzenlediği basın toplantısında S-400 alımının Türkiye’nin ‘ABD ve NATO’ya bağılıyla uyuşmadığını’ söyleyerek “S-400 hakkında duruşumuz değişmedi” dedi.

ÇALIŞMA GRUBU VAR MI?

Daha önce yapılan açıklamada Türkiye ile ABD'nin S400'ler için bir çalışma grubu oluşturduğu iddia edilmişti. Ancak ABD Büyükelçisi yaptığı son dakika açıklamasında böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyerek, "Çalışma grubu söz konusu değil, olmayacak da" ifadelerini kullandı. 

S-400 AÇIKLAMASI SONRASI DOLAR DÜŞTÜ

S-400'ler hakkında açıklamada gelmeden önce dolar kuru 7.10 TL seviyesinde iken bu açıklama sonrası ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın faiz açıklaması sonrası dolar 7.0543 TL seviyesine kadar geriledi. 

Euro kuru ise 8,51 TL'ye geriledi. 

GRAM ALTIN

Haftaya yatay başlayan gram altında düşüş hızlanmış ve hafta başındaki 439 TL olan gram altın , 5 gün içinde 28 TL değer kaybederek 411 TL'ye kadar geriledi. Son bir haftada gram altında yaşanan düşüşün grafiği şu şekilde:

Grafik altin .in'den alınmıştır.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altında da sert düşüş görüldü. Kapalı çarşıdan gelen son verilere göre çeyrek altın 665 TL seviyesinde seyrediyor. 

Cumhuriyet altını 2710 TL seviyesinde.

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 376 TL.

ALTIN DÜŞMEYE DEVAM EDER Mİ?

Sıkı para politikası ve dolar/TL’deki düşüşle beraber gram altın fiyatları da son 6 aydaki en düşük seviyelerde bulunuyor. Analistler, dolar kurunun, yabancı finansal kuruluşların Türk lirası uzun pozisyonlarında hedef gösterdikleri 6,85 seviyesine inilebileceğini, bu durumda altının gram fiyatının düşüş eğilimini sürdürmesinin beklenebileceğini söyledi.

Özel Fon Yöneticisi Rıdvan Baştürk ise yaptığı açıklamada, "Ons altın teknik olarak negatif taraftadır. Bu hafta 100 dolar düştü. Bunun illaki bir tepki yükselişi olur. Gördüğüm aşağıdaki kritik seviye 1770'tir. Düşüşlerde oralardan toparlanma için bakılabilir." ifadelerini kullandı..

Haberdeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Sizce altın yükselir mi düşer mi? Yorum kısmı aşağıda.