Rekor Zam Yapılan İşsizlik Maaşı 2023'te Ne Kadar Olacak?

İşten ayrılacak veya işten çıkarılacak işçilere ödenmekte olan 'İşsizlik aylığı' Ocak 2023'ten itibaren zamlı bir şekilde hesaplara yatacak. İşte karşınızda yapılan zam ile beraber 2023 senesi içerisinde uygulanacak işsizlik maaşı... Yeni asgari ücret rakamının 8.500 lira olarak belirlenmesinin sonrasında işsizlik maaşına gerçekleştirilecek zam oranı da merak edilmeye başlanmıştır. İşten ayrılan veya işten çıkarılacak vatandaşların, yeni bir işe girene kadar belirli bir süre temel ihtiyaçl

Rekor Zam Yapılan İşsizlik Maaşı 2023'te Ne Kadar Olacak?

SSK Primine Göre İşsizlik Ödeneği Değişiyor

İşsizlik maaşı uygulaması sosyal güvenlik kurumuna ödenmekte olan son 4 aylık primin ortalaması baz alınarak ortaya çıkıyor. Bir başka anlatım ile aranan brüt ücretini %40 kadarı işsizlik maaşı şeklinde alınabiliyor.

Ben Düşük İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

2022 senesinde en düşük işsizlik maaşı damga vergisi kesintisi yapıldıktan sonra 2568 TL olarak ödenmektedir. 2023 senesinin Ocak ayı itibariyle en düşük İşsizlik maaşının 3.972 TL olması bekleniyor.

İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanıyor?

İşsizlik ödeneği, SGK'ya bildirilen primi esas kazancını son 4 aylık ortalamasının %40'ı üzerinden bağlanıyor. Buna göre primi esas kazanç genel itibariyle bordroda bulunan brüt ücret üzerinden gösteriliyor. Her ne kadar da 4 aylık ücretin %40'ı oranında işsizlik maaşı aranıyor olsa da kişinin kazancı her ne olursa olsun işsizlik maaşı brüt asgari ücretin %80'ini geçemiyor.