PTT'den Açıklama Geldi: Elektrik Faturası Desteği Başvuru Şartları ve Şekli Belli Oldu

Elektrik Faturası desteği hakkında beklenen açıklama geldi. PTT'den yapılan açıklamada elektrik faturası desteği hakkında detaylara yer verildi.

PTT'den Açıklama Geldi: Elektrik Faturası Desteği Başvuru Şartları ve Şekli Belli Oldu

Elektrik faturası desteği için başvuru şekli belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay bir açıklama yaptı ve yardıma muhtaç vatandaşlara elektrik faturası desteği verileceğini söyledi.  Söz konusu açıklama sonrası kritik karar  Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında  yayımlandı ve yürülüğe girdi. "İhtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği verilmesi"ne ilişkin uygulamada ödemeler, hak sahiplerinin geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturası ibraz etmesiyle PTT üzerinden yapılacak.

PTT 'DEN AÇIKLAMA GELDİ

PTT AŞ 'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, kurum ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ve bugün yürülüğe giren söz konusu protokol kapsamında, sosyal yardım ödemesi alan hak sahiplerine elektrik tüketim desteği verilmesi amacıyla çalışma yürütüldüğüne yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Elektrik tüketim desteği programından faydalanmak için hak sahibinin Türk vatandaşı olması, düzenli yardım alması şartı aranacak. Söz konusu programdan faydalanacak hak sahibinin, PTT'ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturası ibraz etmesi yeterli olacak.

DESTEK TUTARI FATURADAN DÜŞECEK

5 bine yakın PTT iş yerinden yapılacak ödemelerde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen elektrik tüketim desteği kadar tutar faturadan düşülecek. Geçmiş dönemlerde yararlanılmaması koşuluyla geçmişe yönelik üç dönem boyunca ödeme yapılabilecek.

Elektrik tüketim desteği tutarı, hak sahibi adına her ay 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat, 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat, 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı kadar olacak.

Elektrik faturası desteğine başvuru yapmak için PTT 'ye müracaat edin.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA