Pandemi Sürecinde Kargo ve Lojistik Firmaları Sınıfta Kaldı! Cezai Yaptırım Yok, Sorumluluk Hak Getire...

Çin'in wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve tüm dünyada yüzbinlerce insanın ölümü ve milyonlarca insanın hastanelik olmasına neden olan koronavirüs ölüm saçmayı sürdürürken, pandemi süreci boyunca en büyük kazanımları elde eden lojistik ve internet alışveriş siteleri bu süreçte sınıfta kaldı. Daha önce Black Friday, Muhteşem Cuma gibi kampanyalarda da müşterilerine aylarca sorun yaşatan kargo firmaları, pandemi sürecinde de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının büyük tepkile

Pandemi Sürecinde Kargo ve Lojistik Firmaları Sınıfta Kaldı! Cezai Yaptırım Yok, Sorumluluk Hak Getire...

VATANDAŞ MUHATAP BULAMIYOR, SORUMSUZLUK BERABERİNDE GELİYOR

Sosyal medya ve Tüketici Hakem Heyetinde binlerce şikayet olmasına rağmen herhangi bir düzenlemeye gidilmemesi vatandaşları internet alışverişlerinden ve kargo ile ürün gönderimlerinden soğutuyor, ekonomiye kötü etkide bulunuyor. Şikayetvar, Ekşisözlük gibi internet sayfalarında kargo personeli ile yaşanan ürkütücü diyaloglar, ürün teslim etmeyen lojistik firmalarıyla ilgili sorunlar kar topu gibi günden güne büyürken, yetersiz düzenlemeler nedeniyle kargo firmaları sorumluluk almaktan çekiniyor. Teslim edilmeyen ürünler, kaybolan ürünler, hasarlı ürünlerin yanı sıra, internetten alışveriş yaptıktan sonra muhatap bulunamaması da büyük bir sorun olarak göze çarpıyor. Sosyal medya düzenlemesinin gündemde olduğu bu süreçte, internet alışveriş siteleriyle ve kargo firmalarıyla ilgili de bir düzenlemenin getirilmesi vatandaşların beklentileri arasında. Online alışverişin daha uygun fiyatlı olması nedeniyle tercih sebebi olduğunu belirten vatandaşlar, bir çok alışveriş sayfasının milyonlarca dolar kazanmasına rağmen herhangi bir şube açmamasından, muhatap bulamamaktan şikayetçiler. Türkiye'nin en büyük alışveriş sayfasından televizyon aldığını belirten bir ekşisözlük kullanıcısı, yaşadığı sıkıntıların yanı sıra çözüm üretilememesi, muhatap bulamamasından şikayet ederken, bir başka şikayette de lojistik firmalarının duyarsızlığı dikkat çekiyor. 

ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK'UN MOBİLYASININ KIRIK GELMESİ

"YAŞLI KADINA BAĞIRIP ÜRÜNÜ GERİ GÖTÜRMEKLE TEHDİT"

Şikayet var isimli internet sayfasında bir internet sayfasından buzdolabı aldığını belirten vatandaş işte şunları yazmış : 

GittiGidiyor üzerinden kata teslim kargo ile LG buzdolabı satın aldım. Gönderi takip numarası: EH000876. İzmir Buca'da ikamet etmekteyim. Ceva Lojistik ürünü kata teslim etmeyi bırakın apartman girişinde bıraktı. Ürünün yukarıya asansör olmadığı için teslim edilmeyeceğini, ürünü yukarı çıkarırlarsa ürüne hasar verileceğini söyledi. Fakat ürünü yukarı çıkarmayı bile denemediler. Yetkili servisi arayın onlar kolisini çıkarıp taşırlar ifadesinde bulundular. Daha sonra anneme bağırıp, kaba ve hakaret edici sözler söyleyince annem sinirinden ağladı. Ürünü geri götürmekle de tehdit ettiler. Yetkili servisi aradığımızda taşıma işlemi yapmadıklarını belirttiler ve 4 gün sonrasına randevu verdiler. Yani 4200 TL değerindeki buzdolabı apartman girişinde kolisi açılamadığı için 4 gün bekleyecek. İşe aldığınız personel şirketinizin temsilcisidir. Bu davranış bütününü şahsıma ve anneme karşı şirketiniz tarafından yapılan bir hakaret olarak kabul ediyorum. İşe alımlarda liyakat ilkesinden bihaber şirketiniz iletişim kurmayı dahi bilmeyen kişileri müşteri ile direkt temasın olduğu sahaya göndererek tüzel kişiliğinin kalitesizliğini de ortaya koymuştur. Bana bu hakareti uygun gören personelinizden ve pek tabii sizi temsilen orada bulunduğu ve şirketinizi aynaladığı için sizden şikayetçiyim. Gereğini en kısa zamanda yerine getirmenizi istiyorum.

Sorun Çözüldü Ama... 

Söz konusu şikayetin çözüldüğü fakat benzer şikayetlerin çözüme kavuşturulamadığı görülüyor. Kargo ve lojistik firmalarının yanı sıra baş sorumlu olarak görülen firmaların da mutlaka il ve ilçelerde şube bulundurması sorunların tamamiyle çözümüne neden olmasa dahi en azından vatandaşların karşılarında muhatap bulmalarına yarayabilir.

Bir Başka Müşteri Hizmetleri Sorunu

Yine Şikayetvar isimli internet sayfasında yer alan şikayette şunlar görülüyor:

Hepsiburada.com'dan sipariş ettiğim ürünüm gayet güzel paketlenmiş olarak vaktinde elime ulaştı. Yalnız Ceva Logistic adında uluslararası çalışan bir firma aracılığıyla yollanan ürünümü teslim eden 2 beyefendiden biri o kadar enteresandı ki sanki asker arkadaşım gibiydi. Gülsem mi kızsam mı bilemedim. Arıyoruz arıyoruz telefonu niye açmıyorsun al bakalım şunu spor yapacak hadi biz gidiyoruz falan tarzında konuşan bir adam düşünün. O an öyle bir afalladım ki. İşin acı yanı kargo iş yerime geldi ve arkadaşlarım tanıdık mı filan diye sordu. Bu nasıl bir ilgisizliktir nasıl saçma bir davranış şeklidir. Ceva Logistic'i de aradım ulaşamadım. İnternet sitesine bakınca böyle havalı kaliteli gibi görünüyor ama boş yani.

BİR BAŞKA KARGO SORUNU