Otomotiv Devit Tofaş, 30 Aralık'ta Şalter İndirecek

Tofaş otomobil fabrikası, imalat işlemlerine 15 gün ara verecek. 6 bin çalışanın bulunduğu otomotiv devi, 30 Aralık'ta şalter indirme kararı aldı. Otomotiv devi Tofaş Otomobil A.Ş'nin Bursa'da bulunan fabrikası yıl sonu envanter sayımı ile üretim hatlarında gerçekleştirilecek planlı bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle 15 gün üretime ara verme kararı aldı. Dev tesiste 30 Aralık'ta üretim duracak ve 16 Ocak'ta yeniden başlayacak.

Otomotiv Devit Tofaş, 30 Aralık'ta Şalter İndirecek

Doblo'nun Amerika ve Euro Market Üretimi Bitiyor


Tofaş'ın yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis’in İspanya'da  bulunan Vigo fabrikasında üretiminin gerçekleştirileceği kamuoyu ile paylaşılmasının sonrasında gözler Bursa'da bulunan fabrikaya çevrilmişti.


2022 senesi sonuna kadar Tofaş fabrikasında süreci açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelmekte olan talep doğrultusunda Türkiye başta olmak üzere Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Afrika ile Kanada için 2023 Yıl sonuna kadar uzatılması dahil, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler hususundaki çalışmalar ile değerlendirmeler devam ederken kesinleşen önemli bilgilerin kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

2023'e girmeye hazırlanan fabrikada Amerika'ya üretimi gerçekleştirilen Doblo modelinin 636 modeli ile Euro market için üretimi gerçekleştirilen Doblo 263 modelinin 2022 senesi sonuna kadar bir daha öğretilmeyeceği ve Doblo 263 modelinin Türkiye Market üretimlerinin ise 2023 senesi sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.