Onlar da İşsizlik Maaşı Alabilecek! İşsizlik Maaşına Yeni Düzenleme Yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planı çerçevesinde, işsizlik maaşına yeni düzenleme geliyor.

Onlar da İşsizlik Maaşı Alabilecek! İşsizlik Maaşına Yeni Düzenleme Yolda

İşsizlik maaşlarında son 120 gün sürekli çalışma koşulunda esneklik sağlanacak. Böylece 12 bin 500'ü geçen işsizlik maaşı mağdurları aylık alabilecekler.İşsizlik maaşı almak için son 600 gün sigortalı olma ve son 120 gün sürekli çalışma şartında esneklik sağlanacak.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre işsizlik maaşı, çalışırken alınan son 4 aylık ortalama ücretin yüzde 40'ı üzerinden ödeniyor. Asgari ücretli işçiler bu yıl itibariyle 805 lira işsizlik maaşı alıyor. Bu rakam en düşük işsizlik maaşı olurken, en yüksek işsizlik maaşı 1611 TL 'yi aşamıyor. İşsizlik maaşı alınabilmesi için kişinin işten ayrılmadan önce son 120 gün sürekli çalışması gerekiyor.

Bu durum uygulamalarda mağduriyete yol açabiliyor. Örnek verilecek olursa, bir işten ayrılıp yeni işe başlarken bu esnada 1-2 günlük boşluk yaşanması durumunda kişi işsizlik maaşı alamıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük eylem kapsamında, sürekli çalışma şartı esnetilecek. Böylece 12 bin 500 kişiye daha işsizlik maaşı bağlanabilecek.