Ömer Fethi Gürer'den EYT Açıklaması : Üzerine Gidilirse Sorun Çözülür

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Fethi Gürer'den EYT Açıklaması : Üzerine Gidilirse Sorun Çözülür

Ömer Fethi Gürer, "Şu an ülkemizde bu konuda çok ciddi sorun oluştu, prim gün sayısını doldurmuş, çalışma gün sayısını doldurmuş ama yaş yüzünden emekli olamıyor. 50 yaşlarında emekliliği hak ettiği halde maaş bağlanamayanlar var. Bunların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Sadece biz değil, muhalefetteki diğer partiler de Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözülmesini istediklerini belirtiyor. Şu anda mecliste bulunan muhalefet partilerinin milletvekili sayısı 302 bu sorunun üzerine gidilirse bu sorun çözülür." dedi. CHP'li Gürer, AK Parti'nin bu sorunu görmezden gelmemesi gerektiğini, komisyon ve TBMM Genel Kurulu'nda bu konunun görüşülerek en kısa sürede vatandaşların yüzünün güldürülmesi gerektiğini söyledi.

MHP ve İYİ Parti de EYT için düzenleme teklifleri verdi.

Meclisteki tüm muhalefet partileri Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözülmesi için kanun teklifleri sunuyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP'li Özgür Özel, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın EYT ile ilgili kanun tekliflerini beklettiğini, komisyona göndermediğini söylemiş ve tepki göstermişti. AK Partili Muş da basın mensuplarına EYT'nin gündemlerinde olmadığını söylemişti.

Meclise Gelirse Çözülüyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun TBMM Genel Kuruluna gelmesi halinde an itibariyle mecliste çoğunluğu oluşturan muhalefet partileri EYT meselesini çözebiliyor. Burada Cumhur ittifakı içerisinde yer alan MHP'nin tutumunun büyük önem arz ettiği, fikir değiştirilmemesi halinde EYT'nin meclisten kısa sürede geçebileceği belirtiliyor. MHP Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununu çözmek isteyen partiler arasında...

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA