O Şartı Yerine Getirmeden Tütün Ticareti Yapanlara 2 Yıldan 5 yıla Kadar Hapis Cezası Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet komisyonunda tütün, tütün mamulleri ile parkur piyasasına yönelik yasa teklifi kabul edildi. TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti İstanbul milletvekili Abdullah Güler başkanlığında bir araya geldi. Komisyonda; tütün, tütün mamulleri ile alkol piyasasının düzenlenmesine dair kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşülerek kabul edildi.

O Şartı Yerine Getirmeden Tütün Ticareti Yapanlara 2 Yıldan 5 yıla Kadar Hapis Cezası Geliyor

Kabul edilen teklifle tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının önlenmesi amaçlanırken, belirlenen kriterlere uyum sağlamayan vatandaşlara çeşitli cezalar gelecek.

2 Yıldan 5 Yıla Kadar Hapis Cezası Öngörülüyor

Bu kapsamda bakılacağını da ürün izleme Sistemi'ne müdahale eden vatandaşlara 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan ya da bildirimde bulunmadan tütün ticareti gerçekleştirenler, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.


50 Milyon Liraya Kadar Teminat Alınacak

Tütün mamulleri ile alkollü içecekler piyasasında üreticilerden 50 milyon liraya varan teminat alınacak. Kesintisiz 1 sene boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI’leri pasife alınacak.