Numan Kurtulmuş: "Asgari ücrette Bakanlığımızın önünde farklı seçenekler var"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, asgari ücrete zam yapılacak mı ? sorusuna ise "asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek." dedi.

Numan Kurtulmuş: "Asgari ücrette Bakanlığımızın önünde farklı seçenekler var"

Asgari ücrete zam yapılacak ? 

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında maaşlarına gelecek zam oranını merak ederken, asgari ücrete zam yapılacak mı ? soruları da gündemde sorulmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak önemli bir açıklama bu akşam AK Parti Genel Başkanvekili  Numan Kurtulmuş'tan geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, asgari ücrete zam yapılacak mı ? sorusuna ise "asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek." dedi. 

Asgari ücrette Bakanlığımızın önünde farklı seçenekler var

Son günlerin merak edilen soruların da birisi olan Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı? sorusuna Kurtulmuş, "Asgari ücretle ilgili olarak Bakanlığın önünde farklı seçenekler var "  ifadelerini kullandı. Memur ve emeklilere Temmuz ayında yüzde 40 zam yapılacağını vurgulayan Kurtulmuş  "Asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek." dedi.

Emekli maaşlarına yüzde 40 zam 

Emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranını açıklayan Numan Kurtulmuş, Temmuz ayında emekli ve memurların maaşlarında yüzde 40 oranında dokunuş yapılacağını duyurdu. 

EYT çalışması hükümetin masasında

EYT çalışmasının hükümetin gündeminde olduğunu aktaran Numan Kurtulmuş, "EYT'de çalışmalar yapılıyor. Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır." ifadelerini kullandı.

Öğretmen ataması yapılacak mı?

Öğretmen adaylarını heyecanlandıran önemli bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş. Öğretmen atamaları konusunda ise, 2022 yılında öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağına meclisin karar vereceğini sözlerine ekledi.