Moody's ve S&P'den Kritik Açıklama Geldi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşları S&P ile Moody's, yaptıkları son dakika açıklamalarında Türkiye'nin kredi notunu düşürdüklerini duyurdu. Son günlerde ABD ile girilen ekonomik savaş sonrası yapılan açıklamalarda Türkiye'nin not derecesi süşürüldü.

Moody's ve S&P'den Kritik Açıklama Geldi

Ekonomiye ilişkin kritik veriler önceki akşam ve sabah karşı açıklandı.

S&P'DEN AÇIKLAMA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğüne yer verdi.

S&P'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun dönem yabancı para cinsinden kredi notunu mevcut "BB-" seviyesinden "B+"  seviyesine düşürüldüğüne yer verilirken, uzun dönem yerli para cinsinden notunu ise mevcut "BB" seviyesinden "BB-" seviyesine kadar düşürüldüğü gösterdi ve Türkiye'nin ekonomik görünümünün ise "durağan" olduğu bildirdi.

Yapılan açıklamanın devamında ise, Türkiye'nin kısa dönem yerli ve yabancı para cinsi üzerinden kredi notunun ise "B" seviyesinde teyit edildiğine yer verildi. 

S&P'den yapılan açıklamanın devamında, Türkiye yönetiminin başarılı bir şekilde ekonomik uyum programı oluşturması ve oluşturduğu bu programı başarılı şekilde uygulamaya sokması Pasgol durumunda kredi notunun yükseltilebileceğine yer verildi. Yapılan açıklamanın bir diğer noktasında ise kredi notunun yükselmesi için enflasyonun da kontrol altına alınması gerektiğine yer verildi. 

MOODY'S'TEN AÇIKLAMA

Bir diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'nin mevcut kredi notunu düşürdüğünü bildirdi. 

Moody's'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun dönem kredi notunun mevcut "Ba2" seviyesinden "Ba3" seviyesine kadar düşürüldüğü ve görünümünün de "negatife" çevrildiğine yer verildi.

Yapılan açıklamada yine S&P'deki gibi yönetimin etkili ve uyumlu adımlar atması durumunda ve ekonomik planın başarılı şekilde hayata geçirilmesi durumunda kredi notunun bir denge kazanacağı ve yükseleceğine yer verildi. 

Öte yandan cari açığın azalması, enflasyonun kontrol altına alınarak düşürülmesi gibi hamleler de kredi notuna ciddi şekilde etki edecektir. 

Açıklamanın sonunda ise önemli dış finansman desteğinin, kredi notu için destek verici bir etken olacağına yer verildi.

Kamubulteni.com  | Ankara