Moody's 2021 Altın Tahminini Açıkladı

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada altın fiyatlarında 2021 beklentisine yer verildi.

Moody's 2021 Altın Tahminini Açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's altın tahmini yayımladı.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's bir son dakika açıkalmasında bulundu ve altında ons fiyatının önümüzdeki günlerdeki yönü hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada altında baskı oluşturulduğu bildirilirken, “Gözden geçirilmiş aralık, altının diğer metallerle aynı arz / talep temellerine sahip olmadığı ve büyük ölçüde güvenli bir liman veya değer deposu olarak görüldüğü ve küresel makroekonomik faktörlere tepki olarak dalgalanan görüşümüzü içeriyor” Moody’s “piyasa duyarlılığı ve spekülatif konumlandırma sonuç olarak altın fiyatlarını oynak tutacaktır” vurgusu yapıldı.

Açıklamada altın ons fiyatının 1800 dolar üzerinde olduğu bildirilirken fiyatların 2021 yılının ilkj yarısında üst sınırda olacağı bildirildi. Açıklamada, “Mevcut spot altın fiyatları ons başına 1.800 doların üzerinde. Fiyatların 2021’in ilk yarısına kadar yeni aralığımızın üst sınırında veya üstünde kalmasını bekliyoruz.” denildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA