Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okullarla İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karnelerin 18 Haziran'dan itibaren öğrencilere açılacağını, yaz dönemiyle birlikte 1.5 yıl sürecek ulusal destekleme sürecine girileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okullarla İlgili Açıklama

Bakan Selçuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

  • Karneleri 18 Haziran'dan itibaren öğrencilerimize açıyoruz.
  • Yaz dönemiyle birlikte bakanlığımız 1.5 yıl sürecek olan ulusal destekleme sürecine de girmiş bulunuyor. Bu program kapsamında yapılacak olan çalışmalardan kısaca bahsetmek isterim. Her okulumuz öncelikli ve kritik kazanımları dikkate alarak kendi okullarındaki öğrenci gruplarının ihtiyaçlarını belirleyecek. Okullar böylece bir telafi planı da oluşturmuş olacak. 18 Haziran 2 Temmuz aralığında okullar çalışmalarını bu planlar doğrultusunda hazırlamaya başlayacaklar. Okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için okullar açık tutulacak. Yaz boyu öğrencilerimizi okullarda ağırlayacağız. Öğretmenlerimiz de isterlerse ön görülen program kapsamında görev alabilecekler.
  • Birden ikiye geren öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak.
  • Üç ve dördüncü sınıflarda da yetiştirme programı dediğimiz bir program ile destekleyeceğiz. Orta okul öğrencilerimizin de yeterlilikleri uluslararası kriterlere gör değerlendirilecek.
  • Liseler için özel programlar uygulayacağız.
  • Ben şimdiden görev alan destek veren katılım sağlayan herkese ülkemin çocukları ve geleceği adına yürekten teşekkür ediyorum. Bizim için uzun sayılacak bir aranın ardından bugünden itibaren okullarımızda ilk ders zilini çalmanın mutluluğunu yaşıyoruz.