Mesai Saatlerinde Şirketin Bilgisayarından Sosyal Medyaya Girenler Kovulabilir... 

Kalite kontrol sorumlusu unvanıyla çalışan genç, şirketin kendisine verdiği bilgisayardan mesai saatleri içerisinde sosyal medya hesaplarına girdiği için işten atıldı.

Mesai Saatlerinde Şirketin Bilgisayarından Sosyal Medyaya Girenler Kovulabilir... 

Şirkete davaaçan gencin mesai saatleri içerisinde online bahis sitelerine de girdiği, bu konuda defalarca uyarıldığı belirtilirken, Yargıtay, iş yerini haklı bularak durumun güveni kötüye kullanma olduğuna karar vererek işvereni haklı buldu. Yargıtay kararında şu ifadeler yer aldı:

Davacı konuyla ilgili savunmasında olayı kabul etmiş ancak sadece mola saatlerinde bilgisayarı şahsi işleri ile ilgili olarak kullandığını belirtmiştir. Davacının mesai saatleri içerisinde bilgisayarı şahsi işleri için kullanması ve görevi gereği yaptığı işle ilgisi olmayan web ve sosyal paylaşım sitelerine girmesi doğruluk ve bağlılığa aykırı olmakla, işverenin güvenini kötüye kullanmak mahiyetindedir.

Mahkemece hükme esas alınan bilirkişi raporunda davacının internet üzerinden bir takım web sitelerine girdiği tespit edilmiş ancak bunun hangi saat aralıklarında olduğu veya işverenin erişimini engellediğini belirttiği siteler olup olmadığı yeterince açıklığa kavuşturulmamış ve belirlenmemiştir. Bu nedenle, davacıya tahsis edilen bilgisayarda, konusunda uzman bilirkişi aracılığı ile yeniden inceleme yaptırması gerekir. Mahkeme hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.