Merkez Bankası Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak? İşte TCMB PPK Faiz Kararı Saati

Merkez Bankası bugün toplanıyor. PPK kararı piyasalar tarafından merakla beklenirken , faiz kararının saat kaçta geleceği merak ediliyor. İşte detaylar.

Merkez Bankası Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak? İşte TCMB PPK Faiz Kararı Saati

Merkez Bankası PPK bugün yapılacak.

Tüm Türkiye 'nin büyük bir merakla beklediği Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Murat Çetinkaya 'nın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınması ve yerine Murat Uysal 'ın atanmasının ardından bugün ilk toplantı yapılacak.

Daha önce yapılan açıklamalarda Murat Uysal, faiz indirimi sinyalini verdi. Uysal açıklamasında "Gerek enflasyon dinamiklerinde gerekse fiyatlama davranışlarında bir iyileşmenin başladığı görülmektedir. 2019 yılında maliyet baskılarının azalması ve iç talep koşullarındaki zayıflamanın etkileriyle dezenflasyon sürecinin devam etmesini bekliyoruz. Bütün bu gelişmeler para politikasında hareket için bir manevra alanı oluştuğuna işaret ediyor. Elbette enflasyondaki olumlu eğilimin devamını sağlamak için para politikasının temkinli bir duruş sergilemeye devam etmesi önem taşıyor, ancak burada sıkılık derecesini nominal değil reel faizler üzerinden tanımlamak daha doğru olur"  demişti.

Bu açıklama sonrası ilk PPK toplantısı beklenmeye başladı. 

İLK PPK TOPLANTISI BUGÜN

Murat Uysal 'ın göreve gelmesinin ardından ilk Para Politikası Kurulu bugün toplanıyor. Toplantı sonrası 2-3 bandında bir faiz indirimi kararı geleceği tahmin ediliyor.

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası 'nın faiz kararını saat 14.00 'da açıklaması bekleniyor. Karar geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN