Merkez Bankası Başkanı, Biden ve Berat Albayrak Etkisi: Dolar ve Gram Altın Sert Düştü

Son dakika haberi: Piyasalar yeni haftanın ilk gününde açıldı ve hafta sonu yaşanan yoğun gündemin etkileri görülmeye başlandı. Önce Merkez Bankası Başkanı değişti. Daha sonra ABD Başkanı Joe Biden oldu. Son olarak dün akşam Berat Albayrak'ın istifa ettiği belirtildi. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru ve gram altında sert düşüş yaşandı. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Merkez Bankası Başkanı, Biden ve Berat Albayrak Etkisi: Dolar ve Gram Altın Sert Düştü

Son dakika haberi: Dolar ve gra altında sert düşüş.

Türkiye ve dünya gündemi hafta sonu yoğundu. İlk önce Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındı ve yerine Naci Ağbal atandı. Daha sonra aynı gün Amerika Birleşik Devletleri'inin 46. Başkanı belli oldu. Joe Biden, 290 delege ile Beyaz Saray'a girdi. Son olarak flaş bir gelişme dün akşam yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın İnstagram adresi üzerinden bir paylaşım yapıldı. Twitter adresi kapanan Albayrak'ın, İnstagram adresi üzerinden yapılan paylaşımda Berat Albayrak'ın sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiği belirtildi. Bu açıklama sonrası AK Parti'den bazı açıklamalar geldi. 

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş,  "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz." dedi.

AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı, "Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz.  Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir." dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fethi Sayan ise "Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var." dedi.

DOLAR SERT DÜŞTÜ

Cuma günü 8.52 TL seviyesinde haftayı kapana dolar kuru, bu gelişmeler sonrası sert düştü ve gece saatlerinde 8.35 TL'ye geriledi. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 8,38 TL seviyesinde.  Saat 10,30 itibarıyla dolar kuru 8.20 TL'ye kadar geriledi.

İşte dolar kurundaki değişimin grafiği:

Euro kuru da sert bir düşüşle 9,77 TL'ye geriledi.

İngiliz Sterlini 10,8 TL

GRAM ALTIN SERT DÜŞTÜ

Hafta sonu ekonomide yaşanna yoğun gelişmeler sonrası gram altın fiyatında da sert düşüş görüldü. Geçen haftayı 535 TL'den kapatan gram altın, Asya piyasalarının gece yarısı açılması ile birlikte 10 TL'lik değer kaybetti ve 525 TL'ye geriledi. Daha sonra yükselişe geçen gram altın 529 TL'ye geldi. Saat 10.30 itibarıyla 515 TL'ye geriledi.

İşte gram altında yaşanan düşüşün grafiği:

Biden'in seçilmesi sonrası VI Investmen Corp kıdemli emtia analisti Will Sungchill, “Daha tahmin edilebilir ve istikrarlı bir Biden yönetimi mali teşvik paketine dair umutları artırırken altın ve petrol fiyatlarını destekliyor. Fakat Trump’ın başkanlık geçiş sürecini ertelemesi ve Avrupa’da artan koronavirüs vakalaır fiyat oynaklıklarının devam etmesine neden olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Çeyrek altın fiyatı 862 TL.

Cumhuriyet altını fiyatı 3440 TL.

22 ayar bilezik gram fiyatı 494 TL.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA