MEMUR-SEN'in Çalışma Bakanlığı'ndan Talepleri Neler?

Memur-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşmelerde elde etmiş olduğu kazanımlardan biri Sözleşmeleri Personelin Kadroya alınması. Bu konu hakkında yapılan çalışmalarda son noktaya gelinmiş olunuyor. Memur-Sen Genel Başkanı ile 11 hizmet kolunun başkanları Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmelerde bulunuldu. Yapılan görüşme sonucunda yapılan çalışmaların son noktasına gelindiği söylendi. Memur-Sen Genel Başkanı, sözleşmeli personellerin kadroya alınması sürecinde konfederasyon olarak yapılan toplantılar içinde sür

MEMUR-SEN'in Çalışma Bakanlığı'ndan Talepleri Neler?

Yapılan görüşmelerde kadroya alınacak personelin süreli ve süresiz ayırım yapılmadan bütün personelin kadroya geçirilmesini istedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı diğer açıklamaya göre, bütün sözleşmeli personelin kadroya alınması durumunda devlete karşı hiçbir yük getirmediğini vurgulamış oldu. Sözleşmeli personellerin kadroya alınması durumunda toplum tarafından memnuniyetle karşılanacağını söyledi.

Memur-Sen genel Başkanı diğer yandan yüksek enflasyon nedeniyle kamu görevlilerinin büyük bir gelir kaybına uğradıklarını da açıklamış oldu. Meydana gelen bu gelir kaybının da giderilmesi gerekir açıklaması yapıldı.