MB'nin Swap Hamlesi Sonrası Dolar Yükseldi-21 Mayıs Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Merkez Bankası yeni Swap hamlesi yaptı. Swap hamlesi sonrası 6.00 TL 'ye kadar düşen dolar kuru yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile güncel altın fiyatları.

MB'nin Swap Hamlesi Sonrası Dolar Yükseldi-21 Mayıs Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Merkez Bankası 'nın swap hamlesi sonrası dolar yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası az önce yeni bir karar aldı ve swap piyasasında Türk lirası faizini yüzde 24 seviyesine  kadar düşürdü.

Bir hafta vadeli repo ihalelerine 9 Mayıs'taki açıklamasıyla ara veren TCMB, bugün ihalelere tekrar başlarken, swap piyasasındaki Türk lirası faizini de yüzde 25,50'den repo ihale faizine paralel şekilde yüzde 24'e indirdi.

DOLARDA YÜKSELİŞ

Önceki gün düşüşe geçen dolar kuru, Swap hamlesi sonrası yükselişe geçti. Swap hamlesi öncesi 6.02 TL seviyesinde olan dolar kuru, Merkez Bankasının açıklaması sonrası bir anda yükseldi ve 6,08 Tl seviyesini gördü. Daha sonra yine 6,05 TL seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda 6,05 TL seviyesinden işlem görüyor. İşte dolardaki değişim >>

EURO DA YÜKSELDİ

Dolar kuruna paralel olarak euro kuru da yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 6,72 TL seviyesinde olan euro kuru, Swap hamlesi sonrası 6,78 TL seviyesine kadar yükseldi. Öğle saatlerinden sonra euro kuru 6,75 TL seviyesinde sabitlendi.

İşte eurodaki değişim grafiği >>

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları da bir miktar yükseldi. Önceki gün 247 TL seviyesinde olan gram altın fiyatı, bugün 248 TL seviyesine yükseldi ve kapalı çarşıda 248.14 TL seviyesinden işlem görmeye başladı.

Çeyrek altın ise kapalı çarşıda 396 TL 'den alınırken 405 TL 'ye satışa sunuluyor.  İşte altın fiyatlarında son durum >

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA