Manisa Milletvekili Başevirgen'den Asgari Ücret Çağrısı: Vergi Dışı Bırakılmalı

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden yeni vergi tekliflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Manisa Milletvekili Başevirgen'den Asgari Ücret Çağrısı: Vergi Dışı Bırakılmalı

Manisa Milletvekili Başevirgen'den Asgari Ücret Çağrısı: Vergi Dışı Bırakılmalı

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden yeni vergi tekliflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni düzenlemelerin ekonominin çöktüğü ve hükümetin işini iyi beceremediğinin göstergesi olduğunu söyleyen Manisa Milletvekili, yapılması gerekenin vergi düzenlemesinin tabana değil tavana yayılması olduğunu vurgulayarak, asgari ücretin vergi dışı bırakılması gerektiğini söyledi. Manisa Milletvekili, "Yapılması gereken, vergi düzenlemesinin tabana değil tavana yayılmasıdır. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı, ücretlerdeki vergi yükü azaltılmalı; elektrik, su, doğal gaz gibi hizmetlerden vergi alınmamalıdır. Hükûmet yandaş şirketlerin borçlarını silmekten vazgeçmeli, halkın parası yine halk için kullanılmalıdır." dedi. Manisa Milletvekili TBMM Genel Kurulu'nda şu ifadeleri kullandı: 

Bugün yine iktidar partisinin teklif olarak getirdiği ve elini vatandaşın cebine başka hangi yollarla atabileceğine ilişkin yeni vergi düzenlemelerini görüşüyoruz. Dijital hizmet, konaklama, bankacılık işlemleri gibi pek çok başlıkta yapılacak bu yeni vergilendirmelerle vatandaş yine devletin tek gelir kaynağı olmaya devam edecek. Bu ek vergiler zaten geçim sıkıntısı içinde olan halkımızın daha da yoksullaşmasına sebep olacaktır. Bu yeni düzenlemeler "Ekonomi çöktü, biz bu işi beceremedik." demektir.

Yapılması gereken, vergi düzenlemesinin tabana değil tavana yayılmasıdır. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı, ücretlerdeki vergi yükü azaltılmalı; elektrik, su, doğal gaz gibi hizmetlerden vergi alınmamalıdır. Hükûmet yandaş şirketlerin borçlarını silmekten vazgeçmeli, halkın parası yine halk için kullanılmalıdır.