Mahkumlara Af Detayları Belli Oldu-Sırada Taşeron-Nafaka-Ek Gösterge Var (EYT Mecliste Yok)

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinin detayları belli oldu. Peki hangi suçlara af gelecek? Hangi suçlar infaz düzenlemesi kapsamı dışında bırakıldı? Af düzenlemesi sonrası sırada ek gösterge, nafaka, taşeron düzenlemeleri var. Ancak emeklilikte yaşa takılanlar hala gündemde yok. İşte detaylar.

Mahkumlara Af Detayları Belli Oldu-Sırada Taşeron-Nafaka-Ek Gösterge Var (EYT Mecliste Yok)

Mahkumlara af için düzenleme detayları belli oldu: Sırada nafaka, ek gösterge ve taşeron var.

Uzun süredir beklenen infaz düzenlemesi için beklenen açıklama geldi. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yargı paketinin hazırlığında sona gelindiğini ve infaz düzenlemesini de içeren bu düzenlemenin üç dört haftaya meclise geleceğini söyledi. 

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemenin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. İşte düzenlemede öne çıkan başlıklar.

10 YIL CEZA ALAN KAÇ YIL YATACAK?

10 yıl hapis cezası alan bir kişi, mevcut sistemde 5 yıl 8 ay hapiste kalıyor. Düzenleme ile bu süre 4 yıla düşürülecek ve denetimli serbestlikle serbest kalacak. 

KAPSAM DIŞI KALAN SUÇLAR

Yukarıdaki düzenlemenin kapsamına, aşağıdaki suçlardan mahkum olanlar giremeyecek.

Cinsel suçlar,

Uyuşturucu madde ticareti,

Örgütlü suçlar,

Terör suçlar

Mükerrer suçlar.

Peki sizce hangi suçlar kapsama alınmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

1 AY CEZA ALAN DA CEZAEVİNE GİRECEK

Mevcut sistemde 1 yıl 8 ay hapis ezası alan kişiler cezaevine girmiyordu. Ancak yeni sistemde 1 ay ceza alan bile cezaevine girecek ve 12 gün hapis yatacak.

1 YILIN ALTINDA CEZA ALANLAR...

1 yılın altında hapis cezası alanlar , talep etmeleri durumunda geceleri cezaevine girebilecek ya da hafta sonlarında cezaevine girebilecek ve cezasını bu şekilde çekebilecek. 

Şimdiki sistemde bu sistem , 6 aydan az hapis cezalarında var.

YAŞLILAR

70 yaşın üzerinde olan kişiler, 2 yıla kadar olan hapis cezalarını evlerinde çekebilecek. 75 yaş üstü kişiler için bu süre 4 yıl. 

DOĞUM YAPAN KADINLARA ERTELEME

Doğum yapan kadınlar, çocuğu 1.5 yaşına basana kadar cezaevine alınmayacak. Eğer ceza 3 yıldan az ise , bu cezalar evde çekilecek. 

Af bekleyen kadın erkek vatandaşlar bu sayfada: TIKLA KATIL

SIRADA EK GÖSTERGE, NAFAKA VE TAŞERON VAR

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinin ardından 3600 ek gösterge zammı, süresiz nafaka üzenlemesi ve taşeron meselelerinin gündeme gelmesi bekleniyor. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili kamu bülteni Twitter adresine oldukça yoğun soru geliyor. Ancak Meclis gündeminde EYT düzenlemesi yok. Siz de sorularınızı sormak için TIKLAYIN

Af, emeklilikte yaşa takılanlar EYT, nafaka, taşeron ve ek gösterge taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilir , diğer kadın erkek vatandaşlarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

DÜZENLEMELERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN