KYK ve Vergi Borcu Affı ve Yapılandırma İçin Geri Sayım 2020

KYK ve vergi borçlarına düzenleme için geri sayım devam ediyor. İlk olarak KYK borçlarına düzenleme gelecek. Peki düzenleme ne zaman olacak? İşte detaylar.

KYK ve Vergi Borcu Affı ve Yapılandırma İçin Geri Sayım 2020

Vergi affı bekleniyor.

Banka hesaplarına e haciz uygulanan kişilerin sayısı 4 milyonu aştı. Vatandaşlar, e haciz sonrası hesaplarındaki paraları çekemiyor ve kullanamıyor. Borcunun karşılığı kadar paraya haciz uygulayan bankalar , o miktarın üstündeki parayı kullanmaya izin veriyor.

Banka hesaplarına e haciz uygulaması yapılan vatandaşlar ise e hacizin kalkması için vergi affının ne zaman çıkacağını , yeni bir yapılandırma olup olmayacağını araştırmaya başladı. 

Banka hesaplarına uygulanan e haciz sayısının 4 milyonu aşmasının ardından KYK borçlarına yapılandırma ve vergiler için bir af ve Ahilik Fonunun ertelenmesi gibi talepler TBMM gündemine geldi. 

KYK BORÇLARINA AF DÜZENLEMESİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA

E hacizliler arasında 280 bin KYK borçlusu var. KYK borcunu henüz ödemeyen ve iş bulamadığı için ödeyemeyecek durumda olanların sayısı ise milyonları aştı. Geçtiğimiz ay bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan , KYK borçlarının faizlerinin silinmesi için bir düzenlemenin yapılacağını ve gençlere kolaylık sağlanacağını söyledi. 

VERGİ BORÇLARI İÇİN AF

KYK borcunun yanı sıra birçok vatandaş, vergi , trafik cezası , vergi cezaları nedeniyle e haciz ile karşı karşıya kaldı. Bu vatandaşlar da yeni bir yapılandırma ve vergi affı müjdesi bekliyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan ekonomi uzmanları, vergi affı bekleyenlerin sayısının 4 milyonu aşması nedeniyle yeni bir yapılandırmanın artık zorunlu hale geldiğini , kısa süre içinde bu konuda bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Peki siz hangi vergi borcunu için af bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

VERGİ VE KYK AFFI ÇIKTIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN