KYK Kredi Borçlarının Faizleri İçin Son Dakika Gelişmesi

KYK borçları ile ilgili son dakika gelişmesi. Borçların faizleri hakkında düzenleme AK Parti masasında. İşte detaylar ve gelen son bilgiler.

KYK Kredi Borçlarının Faizleri İçin Son Dakika Gelişmesi

Son dakika : KYK borçları için flaş haber.

Üniversite okuyan öğrencilerin KYK borçlarına gele nfaizlere ilişkin bir düzenleme AK Parti 'nin gündemine geldi. Türkiye Gazetesi 'nden Yücel Kayaoğlu, bugün kaleme aldığı yazısında, AK Parti kurmaylarının bir toplantı yaptığı ve önemli başlıkları görüştü.

İKİ BEKLENTİ MASADA

Parti kurmayları tarafından yapılan toplanda görüşülen iki beklentiden ilki ,  "karşılıksız çekler sebebiyle hapis cezasına maruz kalan işletme sahiplerinin mağduriyeti" oldu.

Esnaf ödemede sıkıntı çekmiş , parasını ödeyemediği için hapse girmiş. İçerdeyken parasını hiç ödeyemeyecek ve daha da zora düşecek. AK Partililer, hapis cezasının yerine başka bir yaptırım yapılmasını masada görüştü. 

KYK BORÇLARI

Masadaki ikinci konu ise KYK borçlarına uygulanan faiz meselesi. Üniversite okuyan öğrenciler , öğrenimleri sırasında KYK tarafından verilen krediden faydalanabiliyor. Karşılıklı alınan bu para, işe girince devlete ödeniyor. Üniversiteyi bitirenler , bir işe girinceye kadar bu borcu ödemiyor. Ancak borca her yıl yasasl faiz ekleniyor. 

Borcunu ödeyemeyen 5 milyona yakın kişi olduğu ve 280 bin kişi yakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. 

KYK borçları için uygulanan faizle ilgili bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığı , bunun için idari bir karara imza atılması gerektiğinin yeterli olduğu bildirildi. 

Peki sizce KYK borçları silinmeli mi yoksa sadece faizler mi silinmeli? Kadın-erkek diğer adaylarla düşüncelerinizi paylaşmak için TIKLAYIN

KYK BORÇLARI HAKKINDA TÜM GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN