KYK Borcu Olan Milyonlarca Genç için Müjde Gelmişti ! İşte Kritik Tarih

KYK Kredi borcu olan milyonlarca genç TBMM'ye gelecek yeni düzenlemenin detayları ve ne zaman yürürlüğe gireceğini merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay KYK borcuyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruya, "Bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabi inşallah atacağız." şeklinde yanıt vermişti.

KYK Borcu Olan Milyonlarca Genç için Müjde Gelmişti ! İşte Kritik Tarih

KYK Kredi Borcu olan milyonlarca genç ve ailesini doğrudan ilgilendiren açıklama geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda KYK borcu ile ilgili düzenleme çalışmalarının sürdüğünü TBMM'ye verilen aranın hemen ardından düzenlemenin meclise sunulacağını söylemişti. KYK Kredi borcunun tamamınının mı yoksa faizlerinin mi silineceği tartışmaları sosyal medyada almış başını giderken, AK Partili yetkililer KYK Kredi borçlarının faizlerine yönelik düzenlemenin geleceğini, öncelik olarak hali hazırda elektronik haciz uygulanan hesaplardan haciz işleminin geri çekileceğini belirtmişti. Yapılacak düzenlemelerle birlikte KYK'nın kredi dönemi de sona erecek ve bundan böyle sadece burs uygulamasına geçilecek.  Peki TBMM Ne Zaman Açılıyor? Geçtiğimiz günlerde Libya tezkeresi için olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu bir sonraki oturumunu 14 Ocak 2020 salı günü saat 15.00'te gerçekleştirilecek. Fakat bu görüşmeden önce düzenlemenin tamamlanması, komisyonlara sunulması ve burada görüşülmesinin ardından TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

YENİ GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE KATIL, SON DAKİKA BİLGİLERİNE ANINDA ERİŞ.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne söylemişti? 

Değerli arkadaşlar, bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabi inşallah atacağız. Tabi burada özellikle kredi konusundaki derdimiz bizim istiyoruz ki tabi krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusu ödeme sorunu yok. Böyle bir durum var. Bu atılacak adımda tüm borçlu olanların , beklentiniz biliyorum. Borçların silinmesi süreci olacaktır. Burada başka tercih gündeme gelecektir. Kredi olayı ya kalkacak ya sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışması , değerlendirmelerini yapıp ona göre adımları atacağız.

KYK BORCU HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN