KYK Borcu Faizleri Tartışılıyor! Prof. Dr. Ümit Özdağ: İşsiz Gençlerin KYK Borcu Faizlerini İstemeyin...

Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın KYK borcu faizlerine yönelik açıklamaları dikkat çekti. TBMM Genel Kurulu'ndan genç işsizlik ve KYK ödemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, gençlerin hali hazırda işsizlik sorunuyla baş başa olduğunu bu süreçte gençlerden KYK borçlarının yüksek faizle geri istendiğini belirterek bu mağduriyetin son bulması çağrısında bulundu.

KYK Borcu Faizleri Tartışılıyor! Prof. Dr. Ümit Özdağ: İşsiz Gençlerin KYK Borcu Faizlerini İstemeyin...

Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın açıklamalarında şu ifadeler görüldü:

Sayın milletvekilleri, bir diğer önemli konu da, üniversite mezunu öğrencilerimizin üniversite eğitimleri boyunca aldıkları KYK ödemelerinin geri ödenmesi noktasında yaşanıyor. Her şehirde üniversite kurmakla övünen hükûmet yetkilileri mezun öğrenciye iş bulmaya gelince bir sessizlik içine gömülüyorlar. Genç işsizlik oranının yüzde 25 olduğu bir ülkede devlet, işsiz öğrenciden geri ödeme talep ediyor. Yandaş müteahhitlere uygulanan vergi indirimleri işsiz üniversite mezunu gençlere ne yazık ki uygulanmıyor. KYK öğrenim kredisi almak zorunda olan öğrencilerimiz ertele başvurusu yapmaları durumunda karşılarına fahiş miktarda erteleme faizi çıkartılıyor, 21 bin lira alan 27 bin lira geri ödeyecek.

Üç aylık bir erteleme yapıldı ama haziran ayı başından itibaren tekrar bu gençlerden ödeme istenmeye başlandı. Hâlihazırda yüzde 25 olan genç işsizlik oranını göz önünde tuttuğunuzda bu işsiz kardeşlerimizden daha fazla, bu kadar yüksek faizle geri ödeme istemeyin, en azından bir seneliğine faizsiz şekilde bu geri ödemeler durdurulsun ki, çocuklar bu ağır baskıdan kurtulsunlar.